Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκίστηκαν 155 απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκίστηκαν 155 απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Ημέρα χαρά και συγκίνησης ήταν η χθεσινή για 155 απόφοιτους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Καλαμάτα, οι οποίοι είδαν τους κόπους τους να περατώνονται με την τελετή απόδοσης των τίτλων σπουδών τους.

Οι χθεσινές ορκωμοσίες ξεκίνησαν στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας, με τους πρώτους απόφοιτους που έλαβαν τα πτυχία τους να είναι οι πενήντα δύο προπτυχιακοί απόφοιτοι του τμήματος Φιλολογίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας για πενήντα οκτώ προπτυχιακούς απόφοιτους του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, καθώς κι ενός διπλωματούχου διδάκτορα του τμήματος.

Ακολούθως, τα πτυχία τους παρέλαβαν δύο μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του προγράμματος “Cultural Heritage Materials and Technologies”, καθώς και σαράντα δύο ακόμη μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του προγράμματος «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές». Τα πτυχία παρέδωσε στους απόφοιτους ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Κατσής, ενώ το «παρών» έδωσαν τόσο ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Γιώργος Ανδρειωμένος, όσο και οι πρόεδροι των δύο τμημάτων, Δήμητρα Δελή (τμήμα Φιλολογίας) και Θανάσης Χρήστου (τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολ. Αγαθών).

Κατά τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όσο και οι υπόλοιποι καθηγητές απηύθυναν θερμά λόγια για καλή σταδιοδρομία στο σύνολο των αποφοίτων, ενώ τους εμψύχωσαν ώστε να συνεχίσουν το «ταξίδι» της γνώσης, καθώς πρόκειται για ένα πολύτιμο εφόδιο στη ζωή τους.

Της Χριστίνας Μανδρώνη