Παραλία Καλαμάτας: Η αδιαφορία κάποιων γεμίζει την ακτή και το βυθό με πρόκες και εξοπλισμό καταστημάτων

Παραλία Καλαμάτας: Η αδιαφορία κάποιων γεμίζει την ακτή και  το βυθό με πρόκες και εξοπλισμό καταστημάτων

Δυστυχώς, κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι καταστηματάρχες (ευτυχώς λίγοι) που λειτουργούν καταστήματα στην παραλία της Καλαμάτας να αφήνουν εξοπλισμό των επιχειρήσεων τους στην παραλία, ασχέτως αν κλείνουν για χειμώνα.

Παράλληλα, υπάρχουν αυτοί που συνεχίζουν να λειτουργούν, αλλά επίσης κάποιες φορές αφήνουν τον εξοπλισμό τους, ασχέτως αν έχουν ενημερωθεί ότι έρχεται κακοκαιρία και αναμένεται κύματα να φτάσουν ψηλότερα προς την οδό Ναυαρίνου.

Έτσι, για ακόμα μια φορά, τις προηγούμενες μέρες είδαμε την ακτή να γεμίζει ξύλα με πρόκες, σίδερα από ομπρέλες, χαλιά (!) και άλλο εξοπλισμό που καταστήματα χρησιμοποιούν όταν λειτουργούν.

Μια εύκολη απάντηση που κάποιος θα σκεφτόταν, είναι: «Δικά μου είναι, ό,τι θέλω τα κάνω», όμως δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Κι αυτό, γιατί όσα το κύμα παρασύρει, διασκορπίζονται τόσο στον αιγιαλό όσο και κάποιες φορές στη θάλασσα, όπου ο κόσμος το καλοκαίρι θα βρεθεί να κάνει το μπάνιο του.

Για την παραπάνω, λοιπόν, τακτική κάτι πρέπει να γίνει, αφού ο χειμώνας είναι μπροστά μας και θα πρέπει οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να σκεφτούν: αρχικά τον κόσμο, που είναι εν δυνάμει πελάτες τους, έπειτα την εικόνα της πόλης και, τέλος, το σημαντικότερο, την παραλία, που άλλωστε είναι αυτή που συντηρεί τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Και αν, τελικά, δεν αλλάξει κάτι… υπάρχει, άραγε, κάποιος που μπορεί και πρέπει να κάνει ελέγχους;
Και αν ναι, τους κάνει;
Π.Μπ.