Παρέμβαση Μανώλη Μάκαρη για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Παρέμβαση Μανώλη Μάκαρη  για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ο Θάνατος του Εμποράκου, το νέο φορολογικό σύστημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που διοργανώθηκε από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορίνθου, παρευρέθησαν ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”, με το νεοεκλεγέντα Κορίνθιο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Σιάτο.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανέλυσαν διεξοδικά το νέο φορολογικό νόμο και τις επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική κοινωνία.
Σε τοποθέτησή του ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη την Πελοπόννησο, ενώ παρατήρησε: «Ως γνωστόν, με το νέο φορολογικό νόμο η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, καθιστά το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων και των ατομικών επιχειρήσεων “ένοχο” μιας δήθεν συλλογικής ευθύνης, προσθέτοντας φορολογικά βάρη “επί δικαίων και αδίκων”. Είναι ένας νόμος που αποδεικνύει όχι μόνο την αδυναμία, αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης της Ν.Δ. να ελέγξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή».

Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Γιάννης Σιάτος, που υποστήριξε πως «δεν είναι μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοί που θα πληγούν από το νέο φορολογικό νόμο, αλλά και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Κάτι τέτοιο θα γίνει, αφού οι μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους για να αντεπεξέλθουν στα φορολογικά βάρη, και έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν περαιτέρω συρρίκνωσή των εισοδημάτων τους». 

«Η περιφερειακή παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” αφουγκράζεται καθημερινά τις αγωνίες των ελεύθερων επαγγελματιών τους οποίους και στηρίζει. Η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα, αφού οι επιχειρήσεις αυτές συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική εξισορρόπηση, την απασχόληση και γενικότερα τη δυναμική πρόοδο της οικονομίας της Πελοποννήσου και της Ελλάδας κατ’ επέκταση» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.