Πιλοτική εφαρμογή για «Νταντάδες της γειτονιάς» στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Πιλοτική εφαρμογή για «Νταντάδες της γειτονιάς» στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» συμμετέχει πιλοτικά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και καλεί τους ωφελούμενους που θέλουν να εργαστούν, να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο site: ntantades.gov.gr

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Το έργο θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο σε 61 Δήμους της χώρας και στη συνέχεια σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

Αφορά δε κυρίως στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το «Μητρώο Επιμελητών» και η πλατφόρμα ntantades.gov.gr άνοιξε προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://isotita.gr/prosklisi-ekdilosi-endiaferontos-ntantades-tis-geitonias/.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων βρίσκεται σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο: 2103258080 και 2103258090, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ.- 8.00 μ.μ. ή μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ntantades@yeka.gr.

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξει η πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι γονείς οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».