Πως να διαλέξω τα ιδανικά λαμπάκια για το σπίτι μου;

Πως να διαλέξω τα ιδανικά λαμπάκια για το σπίτι μου;

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία να φτάσει αυτή η στιγμή που όλα γύρω θα είναι πιο όμορφα. Δέντρα, στολίδια και πολλά λαμπάκια. Παντού λαμπάκια. Άλλωστε αυτά είναι ένας από τους κύριους λόγους που όλα ομορφαίνουν τα Χριστούγεννα. Όταν έρχεται η ώρα για τα δικά μας λαμπάκια πολλές φορές μπαίνουμε σε δίλημμα σχετικά με το χρώμα ή το σχέδιο που θα πρέπει να επιλέξουμε ώστε να υπάρχει αρμονία στο χώρο μας. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια https://desikos.gr/el/ikiakos-exoplismos/epoxiaka/xristougenniatika-lampakia αλλά το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή χρήση και θέση. Πάμε να δούμε τις δικές μας προτάσεις και προτιμήσεις.

Λευκά θερμά λαμπάκια

Τα λευκά θερμά λαμπάκια είναι ίσως η πιο safe επιλογή και για εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους. Βγάζουν αυτή τη ζεστή λευκή-κίτρινη λάμψη που και μόνο που την κοιτάμε νιώθουμε και οι ίδιοι να ζεσταινόμαστε. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο δέντρο, για να διακοσμήσουμε κάποιο έπιπλο ή βάζο. Αν επιλέξουμε και τα κατάλληλα στολίδια που να αντανακλούν τη λάμψη θα πετύχουμε ένα εκθαμβωτικό και γιορτινό και πολύχρωμο αποτέλεσμα.

Πολύχρωμα λαμπάκια

Τα πολύχρωμα λαμπάκια μας παραπέμπουν ίσως σε κάποιες δεκαετίες πίσω χωρίς βέβαια αυτό να είναι κακό. Οι 90’s τάσεις στα ρούχα και τα παπούτσια επιστρέφουν δυναμικά γιατί όχι και στα παπούτσια. Αν θέλουμε να δώσουμε μία πιο vintage και 90’s νότα στο δέντρο μας τα πολύχρωμα λαμπάκια είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να το πετύχουμε. Αλλά κι αν απλά θέλουμε να ξεφύγουμε από την κλασική επιλογή των λευκών τα πολύχρωμα είναι πάλι ο τρόπος. Τέλος, αν θέλουμε να στολίσουμε το εξωτερικό του σπιτιού μας, το μπαλκόνι, την αυλή η τα φυτά μας, τα πολύχρωμα λαμπάκια είναι αυτά που θα δώσουν την πιο εντυπωσιακή και γιορτινή νότα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε πέρα από τα κλασικά σε σειρά να πάρουμε και σε πιο ιδιαίτερα σχήματα και σχέδια.

Λευκά ψυχρά

Εδώ έχουμε μία επιλογή η οποία μας παραπέμπει συνήθως σε πιο μοντέρνους στολισμούς με πιο φουτουριστικές και εναλλακτικές επιλογές. Το ψυχρό τους χρώμα γίνει την αίσθηση του πάγου που εννοείται παραπέμπουν πολύ στο χειμώνα και συνδυάζονται πολύ ωραία με ασημί και μπλε αποχρώσεις. Προσωπικά θα τα προτείναμε καλυτέρα για εξωτερικό χώρο που έχει κρύο αυτή την εποχή και μας δίνει πιο έντονα την αίσθηση του ψύχους καθώς μέσα στο σπίτι μας, όπως προαναφέραμε, συνήθως, θέλουμε πιο θερμούς τόνους. Αυτή βέβαια είναι μια υποκειμενική άποψη και ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές που του ταιριάζουν και τον εκφράζουν περισσότερο.

Τα Χριστούγεννα και ο στολισμός είναι μια μικρή υπενθύμιση πως πρέπει να βλέπουμε την ομορφιά γύρω μας στα πιο απλά πράγματα και πως το πιο σημαντικό είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη.