Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ εν Πύλω και εκηδεύθη πανδήμως προχθές ο Διονύσιος Μπόμπολας ιατρός εις ηλικίαν 75 ετών. Ο μεταστάς εκπαιδευθείς εν Παρισσίοις υπήρξεν εις των διακρινομένων εν τη ιατρική επιστήμη, σημειώσας σπανίαν επιστημονικήν δράσιν καθ’ όλον  το διάστημα της ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, δια τούτο δε η φήμη του επεξετάθη όχι μόνον εν τη Παραλία Πυλίας, αλλά και εν τη γειτονική της Τριφυλίας.

Ο εκλιπών κατέκτησε την ανάγκην και την συμπάθειαν ολοκλήρου της επαρχίας Πυλίας δια το μειλίχιον και ευσταθές του χαρακτήρος του και την φιλευσπλαχνίαν του προς τας φτωχάς οικογενείας τας οποίας υπό την ιδιότητά του ως ιατρού εξυπηρέτει αφιλοκερδώς. Τρανωτάτη απόδειξις της εκτιμήσεως και των συμπαθειών ας απήλαυεν, υπήρξεν η εκλογή του δις ως δημάρχου Πυλίων.

Εν δε εκ των συντελεσθέντων επί της δημαρχοντίας του έργον υπήρξε και η κατασκευή του σωληνωτού υδραγωγείου της πόλεως, έργον το οποίον συντέλεσεν εις την εξυγίανσιν του τόπου. Τοιούτος εν ολίγοις υπήρξεν ο εκλιπών του οποίου την κηδείαν συνώδευσε μέχρι της τελευταίας αυτού κατοικίας σύσσωμος η πόλις, συμμετεχόντων και των περιχώρων. Προς τους οικείους και τον ενταύθα εγκατεστημένον υιόν του μεταστάντος Λεωνίδα Μπόμπολαν, εκφράζει το «Θάρρος» τα θερμά αυτού συλλυπητήρια.