Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ περί ώραν 6 μ.μ. συνήλθεν εις σύσκεψιν το Δημοτικόν Συμβούλιον το οποίον ησχολήθη με διάφορα τρεχούσης φύσεως υπηρεσιακά ζητήματα. Ο Ιππόλυτος εισήγαγε τελικώς το ζήτημα της ανάγκης συστάσεως ενός αντιφροδισιακού σταθμού τονίσας τον τρομερόν κίνδυνον, ον υφίσταται η πόλις εκ των αφροδισίων άτινα οι πτωχοί αφήνουν αθεράπευτα.

ΑΝΕΓΝΩΣΘΗ επιστολή του ειδικού ιατρού Γ. Παπαδοπούλου  υποδεικνύοντος την σύστασιν τοιούτου σταθμού και προσφέροντος δωρεάν τας υπηρεσίας του. Προτάσει του Δημάρχου απεφασίσθη ομοφώνως το Δημοτικόν Συμβούλιον να εκφράση τας ευχαριστίας του προς τον ιατρόν Γ. Παπαδόπουλον.

ΔΙΑ την σύστασιν του σταθμού, ούτινος τα φάρμακα θα παρέχη δωρεάν το Υπουργείον Υγιεινής κατά σχετικά έγγραφα, υπό του Δήμου εψηφίσθη πίστωσις 120 χιλιάδων δραχμών εκ του προϋπολογισμού ελευσομένου έτους, δι’ ενοίκιον, καθαριότητα του οικήματος και μισθόν νοσοκόμου και διαχειριστού των φαρμάκων. Ο αντιφροδισιακός σταθμός θα αρχίση λειτουργών από 1ης Μαρτίου.

-ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ υπό του κοινοτικού συμβουλίου Κεντρικού η κατασκευή και χαλικόστρωσις της οδού της αγούσης από της κοινότητος μέχρι της οικίας του Ηλία Ζάγουρα, εψηφίσθη δε υπό του κοινοτικού συμβουλίου προς τούτω πίστωσις δραχμών 3.000.