Ρομά προσπάθησαν να διαφύγουν από μπλόκο της Αστυνομίας

Ρομά προσπάθησαν να διαφύγουν από μπλόκο της Αστυνομίας

Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη στη Μεσσηνία για κλοπή, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας την Τρίτη και στη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.253 άτομα, εκ των οποίων τα 1.036 ήταν Έλληνες και 217 αλλοδαποί, καθώς και σε 958 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 94 άτομα, από τα οποία 67 ήταν Έλληνες και 27 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 52 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 358 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 13 άτομα και ειδικότερα:

-Δύο άτομα για καταδικαστικά έγγραφα και συγκεκριμένα μία 32χρονη Ρομά κι ένας 48χρονος για κλοπή έπειτα από σχετικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας

-Τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δύο Ρομά για κλοπή, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Τρίτη το απόγευμα στα Αρφαρά ένας 26χρονος και ένας 45χρονος Ρομά μπήκαν σε περιβάλλοντα χώρο σπιτιού και αφαίρεσαν δύο μπαταρίες αυτοκινήτων, ενώ τις φόρτωσαν στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν πάει στο σημείο και έφυγαν.

Καταδίωξη
Η πράξη τους, όμως, έγινε αντιληπτή από τον 57χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Περιπολούντες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους εντόπισαν στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης, στο ύψος του χωριού Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, αλλά ο 45χρονος οδηγός όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών και να διαφύγει. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που επέβαιναν. Στο δε πορτμπαγκάζ βρήκαν τις δύο κλεμμένες μπαταρίες και τις επέστρεψαν στον 57χρονο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ατόμων, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που επέβαιναν ως μέσο τέλεσης αδικημάτων.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη