Σκοτώνουν με φόλες τις γάτες στη Μάνη και μαζί τον τουρισμό…

Σκοτώνουν με φόλες τις γάτες  στη Μάνη και μαζί τον τουρισμό…

Σοκαρισμένοι και ταυτόχρονα εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μάνης από τη μαζική και κατά συρροή δολοφονία γατιών με φόλες που ξεκίνησε από τις αρχές του μήνα.

Πάνω από 20 ζώα έχουν βρεθεί νεκρά ή να ψυχορραγούν σε Νεοχώρι, Ρίγκλια, Άγιο Νικόλαο, Νέο Προάστιο κι αλλού, με τις εικόνες να είναι αποτρόπαιες. Ξένοι που διαμένουν στην περιοχή έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία βρέθηκε χθες στον Άγιο Νικόλαο καταγράφοντας και διερευνώντας το περιστατικό. Δυστυχώς, σπάνια ρίχνεται φως σε τέτοιες υποθέσεις, με τους δράστες να συγκαλύπτονται είτε από το σκοτάδι της νύχτας είτε από τη σιωπή των μαρτύρων.

Σε μια προσπάθεια να «ανοίξουν στόματα» φιλόζωοι της περιοχής έχουν κυκλοφορήσει αφίσα, γνωστοποιώντας ότι δίνεται αμοιβή 500 ευρώ για όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών και υπενθυμίζοντας ότι η κακοποίηση και θανάτωση ζώων είναι κακούργημα με βαριές χρηματικές ποινές και φυλάκιση. Καλούν όποιον γνωρίζει να επικοινωνήσει με τον αστυνομικό σταθμό Καρδαμύλης (τηλ. 2721073209), το Δήμο Δυτικής Μάνης (2721360914) ή με τον φιλοζωικό όμιλο Μάνης (6971870539).

Αν κάποιοι δε σκέφτονται το φρικτό πόνο και την αγωνία που βιώνουν τα ζώα που πεθαίνουν από φόλα, την οδύνη μικρών και μεγάλων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες τις εικόνες, ίσως πρέπει να σκεφτούν πόσο δυσφημίζεται η περιοχή και πόσο μπορεί να πληγεί ο τουρισμός της περιοχής από τέτοια περιστατικά…
Χ.Ε.