Το γήπεδο στην Ελαία παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Το γήπεδο στην Ελαία παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Υπογράφτηκε η σύβαση για το Αθλητικό Κέντρο Κυπαρισσίας

Το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελαία, έργο προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, το οποίο υλοποιήθηκε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, σε εφαρμογή σχετικής προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί με τον Δήμο Τριφυλίας, παρέδωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων.

Στο γήπεδο έγινε από την Περιφέρεια προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα.

Αθλητικό Κέντρο
Ο κ. Νίκας, στην εκδήλωση, παρουσία, μεταξύ άλλων, της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου και του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Καπέλιου, καθώς και του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη, υπέγραψε και τη σύμβαση για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, σε χώρο 6.785 τ.μ. που αποτελεί ιδιοκτησία της περιφέρειας Πελοποννήσου και παραχωρήθηκε δωρεάν για χρήση στο Δήμο Τριφυλίας.

Σκοπός είναι η κατασκευή χώρου υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο καλαθοσφαίρισης και γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5) χωρίς θεατές, κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για δημιουργία παιδικής χαράς, χώρο εφήβων με δυναμικά όργανα, χώρο εκγύμνασης και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους αναψυχής.

Έργα στην Τριφυλία
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, χάρις στην οποία – όπως τόνισε – προωθήθηκαν προς υλοποίηση ή δρομολογήθηκαν στον δήμο έργα συνολικού προϋπολογισμού περί τα 50 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων οι παρεμβάσεις στο κάστρο της Κυπαρισσίας, τα λιμάνια στην Κυπαρισσία και στη Μαραθούπολη, καθώς επίσης οι δρόμοι Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Κυπαρισσία – Φιλιατρά.

«Είμαι υπερήφανος γιατί τα τελευταία 4 χρόνια, ως περιφέρεια, προβήκαμε στη Μεσσηνία σε δέκα ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα του αθλητισμού, είτε δημιουργώντας εξ αρχής, είτε αναβαθμίζοντας αθλητικές υποδομές, μεταξύ των οποίων, τα δημοτικά στάδια της Καλαμάτας και του Μελιγαλά, τα γήπεδα του Μεσσηνιακού, της ΕΠΣ Μεσσηνίας, κι αυτά στη Σπερχογεία, στο Πλατύ, στην Ελληνοεκκλησιά, στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Σκοπευτήριο των Γαργαλιάνων, φυσικά το γήπεδο της Ελαίας, όπως και το Αθλητικό Κέντρο της Κυπαρισσίας του οποίου τη σύμβαση υπογράψαμε», τόνισε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο γήπεδο της Ελαίας, δήλωσε ότι «αποτελεί το πρώτο βήμα για μια απαραίτητη αθλητική υποδομή που θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα αθλητικό κέντρο το οποίο θα στηρίζει ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον κ. Νίκα για την έμπρακτη και ουσιαστική, όπως είπε, συνδρομή της περιφέρειας Πελοποννήσου τα τελευταία τέσσερα χρόνια προς το δήμο, εξαίροντας το επίπεδο της συνεργασίας, αλλά και τον χαρακτήρα του Π. Νίκα.