Το μοναδικό θανατηφόρο τροχαίο του Νοεμβρίου στην Περιφέρεια έγινε στη Μεσσηνία

Το μοναδικό θανατηφόρο τροχαίο του  Νοεμβρίου στην Περιφέρεια έγινε στη Μεσσηνία

Βεβαίωση εκατοντάδων επικίνδυνων παραβάσεων από οδηγούς

Το θανατηφόρο τροχαίο με το νεαρό ζευγάρι στις 10 Νοεμβρίου έβαψε με μελανά χρώματα τον προηγούμενο μήνα τα δεδομένα για τα τροχαία ατυχήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Οι δύο νεαροί γονείς, 29 και 33 ετών, έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητό τους εξετράπη της πορείας του στην περιοχή του Αριοχωρίου. Ήταν και το μοναδικό θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη το Νοέμβριο στη Μεσσηνία, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Τροχαία ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα όλης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με 25 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα, ένα θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία με δύο σοβαρά τραυματίες και 18 ελαφρά τροχαία με 21 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στους δύο νέους, κανένα σοβαρό τροχαίο και πέντε ελαφρά τροχαία ατυχήματα με ισάριθμους τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, υπερβολική ταχύτητα και παραβιάσεις σήμανσης.

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Νοέμβριο συγκροτήθηκαν 578 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.751 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 103 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.470 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.727 για υπερβολική ταχύτητα, 245 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 181 για ΚΤΕΟ, 132 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 59 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 46 για παραβίαση σηματοδότη, 38 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 20 για αντικανονικό προσπέρασμα, 10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 8 για αντικανονικούς ελιγμούς και 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.