Το Re:Think Christmas Lab στο Αγρόκτημα Φοίφα συνεχίζεται


Το αγαπημένο πoλυεργαστήριο δημιουργικής επανάχρησης και ποικίλων τεχνικών αυτοδιαχείρισης στο Αγρόκτημα Φοίφα, μια γιορτή ανταλλαγής και μοιράσματος, που επικοινωνεί μια εναλλακτική πιο ανθρώπινη και μια πιο φυσική προσέγγιση των γιορτών, μακριά από έναν άκρατο καταναλωτισμό που μόνο χωρίζει και δεν ενώνει, έχει ήδη δημιουργήσει τα πρώτα του χειροποίητα στολίδια και έπεται συνέχεια!

Όσο για το δεύτερο Re:Think Christmas Lab, θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου (11.00 π.μ.-4.00 μ.μ.). Καλικάντζαροι και ξωτικά θα ξεμυτίσουν από κάθε γωνιά του αγροκτήματος και θα φέρουν μαζί τους παραμύθια μαγικά, καθώς «Τα Καλικαντζαράκια» των αδελφών Γκριμ θα ζωντανέψουν από την Μαρία Σκαφιδά μέσα από μια ζεστή αφήγηση με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθεάτρου!

Η αρχή
Το πρώτο Re:Think Christmas Lab, πάντως, τα είχε όλα: ευφάνταστες δημιουργίες με υλικά από την αγκαλιά της φύσης (φλούδες από τους κορμούς των δένδρων, φύλλα, άνθη, σπόροι, καρποί και ό,τι άλλο βάζει ο νους!) μεταμορφώθηκαν σε χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές συνθέσεις, ενώ παράλληλα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των παραμυθιών και της αφήγησης εισήγαγε η Κουκλοθεατρική Ομάδα Μου-Φα με την… αλμυρή ιστορία τους «Λέων και Λάκι: Αλμυροί Κουραμπιέδες».

Σχολείο στη Φύση

«Την ίδια στιγμή», σημειώνεται, «μετράμε τις πρώτες επισκέψεις από σχολεία της πόλης, που με μεγάλο ενδιαφέρον αγκαλιάζουν κάθε χρόνο τα χριστουγεννιάτικα εργαστήριά μας, ενώ και το απογευματινό Σχολείο στη Φύση, που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών, έχει βάλει τα γιορτινά του και η ομάδα που έχει συσταθεί έχει δημιουργήσει με ποικίλους τρόπους τα δικά της χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Το  Αγρόκτημά μας συνιστά έναν τεράστιο καμβά χρωμάτων, σχημάτων και υφών, διαφόρων φυτικών ή μη υλικών, από τα οποία αντλούμε έμπνευση και παίρνουμε ιδέες.

Παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια, παλιά υφάσματα και κορδέλες, αντικείμενα που αγαπήσαμε ή που μας κάνουν εντύπωση σε σχήμα, σχέδιο και υφή, αλλά βαρεθήκαμε τη συνήθη χρήση τους,  μεταμορφώνονται με την εξής, απλή συνταγή:  φαντασία, όρεξη, αγάπη και συνεργασία, που οδηγούν σε χρηστικές και εικαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στις πιο γλυκές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις!

Οτιδήποτε φαντάζει “άχρηστο” μετατρέπεται σε χρήσιμο και εικαστικό, μέσω της δημιουργικής επανάχρησης, μιας διαδικασίας καλλιτεχνικής, αλλά πρωτίστως εκπαιδευτικής, καθώς μας καθοδηγεί ώστε να εφαρμόσουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λογικές και γεωμετρικές έννοιες, μας κατευθύνει προς τη σύνθεση – τι ταιριάζει με τι; – παράλληλα με την αφαίρεση, ώστε να επιτύχουμε ένα ολοκληρωμένο αισθητικά αποτέλεσμα!

Ειδικότερα για σχολεία και φορείς, τα Re:Think χριστουγεννιάτικα εργαστήρια μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο στο χώρο του Αγροκτήματος Φοίφα όσο και στο δικό τους, κατόπιν προσκλήσεως των διδασκόντων ή του συλλόγου γονέων. Καλέστε μας στο 2721022505 για περισσότερες πληροφορίες»!

Επόμενα Re:Think Christmas Labs!

Οι εκδηλώσεις, όμως, δε σταματούν εδώ. Ακολουθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο:

-το τρίτο και τελευταίο Re:Think Christmas Lab, «που θα μας ταξιδέψει στο Χωριό των Χριστουγέννων μέσα από αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών»

-αλλά και μία δημόσια χριστουγεννιάτικη δράση-έκπληξη, σε συνεργασία με την ΕΡΑ Καλαμάτας, την Filmhouse/ Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις χριστουγεννιάτικες δράσεις: τηλέφωνο 2721022505 ή μήνυμα στις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Re:Think – Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα και farmafifa_rethinkproject και στο email: farmafifa@gmail.com.