Από τη Μηλίτσα Μεσσήνης ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Θεόδωρος Βάγιας

Από τη Μηλίτσα Μεσσήνης ο νέος αρχηγός  της Πυροσβεστικής Θεόδωρος Βάγιας

Άλλος ένας Μεσσήνιος, ο αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, αναλαμβάνει από χθες τα ηνία του Πυροσβεστικού Σώματος, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Ο 57χρονος Θεόδωρος Βάγιας διαδέχεται τον επίσης Μεσσήνιο αποστρατευθέντα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από τη Μηλίτσα Μεσσήνης
Ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στη Μηλίτσα Μεσσηνίας το 1967, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991, ενώ το 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του ανθυποπυραγού.

Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει ως διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), ως διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ως διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, σε Υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών.

Έχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.