Δήμος Τριφυλίας: Τέσσερα χρόνια μετά, «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Δήμος Τριφυλίας: Τέσσερα χρόνια μετά, «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

«Τεταμένο» κλίμα στη χθεσινή πρώτη της Δημοτικής Επιτροπής

Τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες μέρες θητείας ως Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας της παράταξης «ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας» με δήμαρχο τον Γεώργιο Λεβεντάκη, οπότε και το κλίμα σε συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων ήταν παραπάνω από «τεταμένο», η χθεσινή πρώτη τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ήταν «σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Η συνεδρίαση είχε ώρα έναρξης την 11η πρωινή και στα έδρανα ήταν ο πρόεδρος της Δ.Ε., Αντώνιος Βλάχος, τα τακτικά μέλη της παράταξης δημάρχου, Νίκος Φρούσος, Σωτήρης Μπακούρος και Μαρία Παναγοπούλου, το αναπληρωματικό μέλος της παράταξης δημάρχου Χρήστος Τζαβέλλας, το τακτικό μέλος της μειοψηφίας Περικλής Κανελλόπουλος, το αναπληρωματικό μέλος της μειοψηφίας Άκης Κατρίτσης, και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κατερίνα Τσιγκάνου.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τα τακτικά μέλη, από την παράταξη δημάρχου, Πολυχρόνης Κουνάβης και από τη μειοψηφία, Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, Αντώνιος Βλάχος, ρώτησε τον κ. Κατρίτση για την παρουσία του και εκείνος απάντησε ότι είναι αναπληρωματικό μέλος της μειοψηφίας.

Παρεμβαίνοντας η γενική γραμματέας του Δήμου τον ρώτησε: «Αναπληρωματικό μέλος τίνος;» και ο κ. Κατρίτσης απάντησε: «Αναπληρωματικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή», με τη γενική γραμματέα να συνεχίζει: «Ποιον αναπληρώνετε αυτή τη στιγμή;» και τον κ. Κατρίτση να απαντά: «Αναπληρώνω την κα Χάιδω».

Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ του κ. Βλάχου και της γενικής γραμματέως με τον κ. Κατρίτση. Η γενική γραμματέας ανέφερε στον κ. Κατρίτση πως, αν έχει πάει εκεί ως παρατηρητής, να καθίσει κάτω, δείχνοντας τα καθίσματα στο ακροατήριο, ενώ για την κα Τσιγκάνου είπε ότι έχει ψηφιστεί από το συμβούλιο ως παρατηρήτρια.

Ο δε κ. Βλάχος επέμεινε προς τον κ. Κατρίτση να κατέβει από τα έδρανα.

Τότε ο κ. Κατρίτσης παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναπληρωματικό μέλος της μειοψηφίας και αναπληρώνει την κα Παναγιωτοπούλου, όπως ο κ. Τζαβέλλας της παράταξης δημάρχου αναπληρώνει τον απόντα κ. Κουνάβη.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. και η γενική γραμματέας επέμεναν πως ως αναπληρωματικό μέλος της Δ.Ε. ο κ. Κατρίτσης πρέπει να κατέβει από τα έδρανα, με τη γενική γραμματέα να του λέει ότι «η αναπλήρωση αφορά άλλο πράγμα. Έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα…».

Επίσης, είπαν στον κ. Κατρίτση ότι ως παρατηρητής μπορεί να είναι, αλλά να καθίσει κάτω, αλλά όχι ως αναπληρωματικό μέλος.

«Αν η κα Χάιδω δεν έρθει, δεν πρέπει να την αναπληρώσω;» αντέτεινε ο κ. Κατρίτσης, με τον κ. Βλάχο και τη γενική γραμματέα να του απαντούν «όχι».

Το μέλος της μειοψηφίας, Περικλής Κανελλόπουλος, ενημέρωσε ότι η κα Παναγιωτοπούλου δε θα πάει στη συνεδρίαση και τότε ο κ. Κατρίτσης είπε ότι θα την αναπληρώσει, γιατί είναι αναπληρωματικό μέλος.

Ο έντονος διάλογος συνεχίστηκε και ο πρόεδρος της Δ.Ε., Αντώνιος Βλάχος, είπε ότι διακόπτει τη συνεδρίαση, ενώ κάλεσε, όπως και η γενική γραμματέας, τα μέλη της παράταξης δημάρχου να αποχωρήσουν από την αίθουσα, όπως και έγινε. Ακολούθως αποχώρησαν και οι Άκης Κατρίτσης, Περικλής Κανελλόπουλος και Κατερίνα Τσιγκάνου, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτα» όσα συνέβησαν. Έπειτα από δέκα λεπτά περίπου, η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρόντα τα προαναφερθέντα μέλη της παράταξης δημάρχου και τον κ. Κανελλόπουλο από τη μειοψηφία, ενώ απουσίαζε ο κ. Κατρίτσης, τον οποίο δεν ενημέρωσαν για τη συνέχισή της.

Προς το τέλος της συνεδρίασης πήγε στην αίθουσα η κα Τσιγκάνου, η οποία δήλωσε: «Ως συμπεριφορά, εγώ που βρίσκομαι πρώτη φορά στα έδρανα, πραγματικά σοκαρίστηκα. Δεν είναι λειτουργία και συμπεριφορά αυτή».

Κατά τη συνεδρίαση που διεξήχθη ελήφθη απόφαση για συγκρότηση σε Σώμα της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας. Επίσης, εξελέγη αντιπρόεδρος της Δ.Ε., από τη μειοψηφία ως ο νόμος ορίζει, ο Περικλής Κανελλόπουλος. Ελήφθη απόφαση για παροχή έγκρισης κατ’ εξαίρεση οδήγησης αυτοκινήτων του Δήμου Τριφυλίας που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού, όπως και απόφαση για χωροθεσία (χώροι ανάπτυξης και διενέργειας) και πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων όσον αφορά στην τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης «Αγίου Χαραλάμπους» Δ.Κ. Φιλιατρών για το 2024.

Του Ηλία Γιαννόπουλου