Έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Σαλβατόρε Φεράγκαμο

Έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Σαλβατόρε Φεράγκαμο

Έναν αιώνα μετά τα εγκαίνια του πρώτο καταστήματος του Σαλβατόρε Φεράγκαμο στο Χόλιγουντ, ο ομώνυμος οίκος του σχεδιαστή υποδημάτων παρουσιάζει αναδρομική έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή και την επαγγελματική του πορεία.

Η έκθεση «Salvatore Ferragamo 1898-1960» στο Μουσείο Φεραγκάμο στην έδρα του οίκου, στη Φλωρεντία εξυμνεί το πρωτοποριακό πνεύμα του οραματιστή σχεδιαστή, τις εμβληματικές δημιουργίες και τις σχέσεις του, καθώς και την τάση του για εφεύρεση και καινοτομία σε εννέα ενότητες.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αρχειακά σχέδια, η έρευνα του Φεραγκάμο, η οποία τελικά οδήγησε σε πολυάριθμες καινοτόμες στιγμές στην καριέρα του. Οι σπουδές του στην ανατομία, η εμπειρία του στην κατασκευή και τη διακόσμηση, ο πειραματισμός με το χρώμα, η τολμηρή έρευνά του σε σχήματα και υλικά και οι ποικίλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εμπνεύσεις που τελικά οδήγησαν τον Σαλβατόρε πίσω στη Φλωρεντία στην Ιταλία το 1927 αναδεικνύονται στην έκθεση, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της.

Προβάλλεται αρχικά η προσωπική ιστορία του ιδρυτή του οίκου, από τη γέννησή του στο Μπονίτο το 1898 έως τον πρόωρο θάνατό του το 1960.