Τα ελαιόλαδα των Βρυξελλών έχουν ενδιαφέρον

Τα ελαιόλαδα των Βρυξελλών έχουν ενδιαφέρον

Οι Βρυξέλλες είναι μια ανοικτή διεθνής πόλη όχι μόνο λόγω της έντονης παρουσίας της κοινοτικής γραφειοκρατίας, τους πολυάριθμους λομπίστες, της συνάντησης Φλαμανδών με Βαλλώνους, αλλά και του στοιχείου από την Αφρική (τέως Βελγικό Κογκό), το Μαγκρέμπ, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή.

Σε αυτό το πολυεθνικό “χωνευτήρι” συνυπάρχουν όχι μόνο ο πλούτος και η φτώχεια αλλά και διάφορες γαστρονομικές κουζίνες με τις απαραίτητες πηγές τροφοδοσίες τους, από την γνωστή μας πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ μέχρι ένα πλήθος έθνικ μπακαλικάκια κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα, να μπορεί ο καταναλωτής να βρεί σχετικά εύκολα μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα, ποιότητες και τιμές. Φυσικά, μεταξύ αυτών δεν υστερούν τα ελαιόλαδα και οι επιτραπέζιες ελιές.   Περίεργο μάρκετινγκ στις Βρυξέλλες με 21,54 €/λίτρο το παρθένο!  και (UPD) Τιμές Βρυξελλών και όχι Ελλήνων καταναλωτών

Με τη βοήθεια ενός καλού φίλου και “ελαιο-ανιχνευτή” σήμερα θα επισκεφθούμε το Σούπερ Μάρκετ GREAΤ MARKET, σχετικά φθηνό μαγαζί, ιδιοκτησίας αραβο-μεσογειακής με ανάλογα προϊόντα και πελατεία. Να, λοιπόν, μερικά ελαιόλαδα που είδαμε στα ράφια του:

Κατηγορία “extrissimo”, από τα Χανιά και μάλιστα ΒΙΟ με 14,75 τα 750 ml ή 19.70 €/lt.

Από την Λέσβο το πεντάλιτρο έξτρα παρθένο Aegean Gold με 80 €, δηλ. 16€/lt.

OLIVE OIL FROM THE SEA, Παρθένο, με 65€ ή 13 €/lt

Για το τέλος αφήσαμε τη μεγάλη έκπληξη με το ιταλικό πεντάλιτρο πυρηνέλαιο στα 56.99€  δηλαδή 11.40 €/lt

Πώς σας φάνηκε αυτή η κλίμακα τιμών με τα σημερινά πάντοτε δεδομένα;

olivenews.gr