Εντυπωσιακή κίνηση της Καλαμάτας με την απόκτηση του διεθνή Ουκρανού πορτιέρο, Μαξίμ Κόβαλ

Εντυπωσιακή κίνηση της Καλαμάτας με την απόκτηση του διεθνή Ουκρανού πορτιέρο, Μαξίμ Κόβαλ

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η τελευταία μετεγγραφή της Καλαμάτας, καθώς απέκτησε τον 31χρονο διεθνή Ουκρανό τερματοφύλακα, Μαξίμ Κόβαλ, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του νταμπλ στη Μολδαβία.

Με τα χρώματα της Σερίφ ο Κόβαλ αγωνίστηκε φέτος και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Πρόκειται αναμφισβήτητα για την κορωνίδα των μετεγγραφικών κινήσεων, με παίκτη που θα ζήλευαν και ομάδες της Α’ Εθνικής, ενώ σε επίπεδο Super League 2 αναμφισβήτητα η Μαύρη Θύελλα έχει …τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, εντάσσοντας κατά τη χειμερινή περίοδο στο ρόστερ της επτά συνολικά πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, μαζί με τους Τζανακάκη, Καρασαλίδη, Κάτσε, Κοζορώνη, Ελιβέλτο και Κωτσόπουλο.

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Μαξίμ Κόβαλ. Είναι Ουκρανός διεθνής τερματοφύλακας 31 ετών (9-12-92) και υπέγραψε για 1,5 χρόνο. Έχει μεγάλη εμπειρία αφού μέχρι τώρα αγωνιζόταν στην Σεριφ της Μολδαβίας και την περασμένη περίοδο την βοήθησε να κατακτήσει το νταμπλ. Αγωνίστηκε φέτος σε έξι αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους την Ρόμα, την Σλάβια Πράγας και την Σερβέτ, ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε τέσσερα ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μέταλουργκ Ζαπορίζιε και από το 2010-15 αγωνίστηκε στην Ντιναμό Κιέβου.

Την περίοδο 2015-16 πήγε στην Οντένσε της Δανίας και από το καλοκαίρι του 2016 έως τον Γενάρη του 2018 επέστρεψε στο Κίεβο για λογαριασμό της Ντιναμό.

Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα από την Ισπανία για λογαριασμό της Λα Κορούνια και το καλοκαίρι του 2018  έκανε το ταξίδι για την Σαουδική Αραβία για να φορέσει για δύο χρόνια την φανέλα της Αλ Φατεχ. Τελευταίο του ματς στο πρωτάθλημα όπου έκανε οκτώ συμμετοχές ήταν ο νικηφόρος αγώνας με την Μλσαμι αρχές Νοέμβρη.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την Μαύρη Θύελλα να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ» αναφέρει η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Μέσα ο Μπαράλες, αμφίβολος ο Δημόπουλος με Αιγάλεω
Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε στο αθλητικό κέντρο στην Μικρομάνη η προετοιμασία της ομάδας μας για τον αγώνα με το Αιγάλεω που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στο Στάδιο της Παραλίας και έχει το χαρακτήρα ιστορικού ντέρμπι. Ο Τζερόνιμο Μπαράλες προπονήθηκε κανονικά χθες και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή μας. Αντίθετα ο Δημόπουλος συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα. Η προπόνηση ήταν πολύ δυνατή και αναλώθηκε σε δύο μέρη. Στη φυσική κατάσταση και στην τακτική εν όψει του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Σήμερα θα γίνει μια ακόμη πρωινή προπόνηση και μετά την πρωινή της Παρασκευής θα βγει η αποστολή του αγώνα.

«Σφυρίζει» ο Πειραιώτης Πουλόπουλος το Σάββατο στο Στάδιο
Ο διαιτητής Πουλόπουλος από την ΕΠΣ Πειραιά ορίστηκε να «σφυρίξει» το μεθαυριανό ματς στο Στάδιο, ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ορισμοί της 14ης αγωνιστικής στο Νότιο Όμιλο έχουν ως εξής:

Super League 2

Σάββατο 13/1 – 15:00

Καλλιθέα-Παναθηναϊκός Β’: Μπουρουζίκας (Λάρισας), Μίχος (Λάρισας)-Τσικλιτάρη (Πιερίας)

ΠΑΕ Χανιά-Διαγόρας, 14:30: Μπακογιάννης (Αθηνών), Πλακάς (Δυτ. Αττικής)-Μαραθωνίτης (Αθηνών).

Καλαμάτα-Αιγάλεω: Πουλόπουλος (Πειραιά), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)-Παπαδοπούλου (Μακεδονίας).

Κυριακή 14/1-15:00

Παναχαϊκή-Γιούχτας: Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας), Σταύρογλου (Αθηνών)-Γκουριώτης (Αργολίδας).

Ηλιούπολη-Τηλυκράτης Λευκάδας: Ρούτσης (Κορίνθου), Τριαντάφυλλος (Κορίνθου)-Κομισοπούλου (Χανίων).

Δευτέρα 15/1 – 16:30

Ιωνικός-Ολυμπιακός Β’: Μανδαλενάκης (Ηρακλείου), Φραγκιαδάκης (Λασιθίου), Μάτσας (Ηρακλείου).