Φιλαρμονική και Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζουν “Τα Φώτα της Πόλης”

Φιλαρμονική και Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζουν “Τα Φώτα της Πόλης”

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας παρουσιάζουν την ταινία “Τα Φώτα της Πόλης” του Charlie Chaplin, συνοδεία ζωντανής μουσικής, σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Κι όπως σημειώνεται από τη Λέσχη: «Νιώθοντας την ανάγκη κάθε φορά ακόμη περισσότερο να πάρουμε και να μοιράσουμε αγάπη, συναντιόμαστε στα Φώτα της Πόλης με τη Φιλαρμονική Καλαμάτας, αποδίδοντας μουσικά την ταινία με το ωραιότερο φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου, ένα διαχρονικό οικουμενικό έργο που αποθεώνει την ανιδιοτελή προσφορά και τον έρωτα χωρίς όρια».

Μέσα σε μια πολύβουη πόλη, ένας άνεργος περιπλανώμενος συναντά και ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση.

Με κεντρικό άξονα το ρακένδυτο Σαρλό, που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου αφηγείται μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια.

«Τα Φώτα της πόλης» είναι ταυτόχρονα μια συγκινητική κωμωδία και μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία, αλλά και την άδολη και ανόθευτη αγάπη.

Στη μοναδική αυτή βραδιά με τη Φιλαρμονική συμπράττουν: σολίστ Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο, ο Antoine Banville στα κρουστά και η Μαριλένα Κυριακοπούλου στο τραγούδι.

Να αναφερθεί πως η εκδήλωση αφιερώνεται στο σπουδαίο ρόλο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρξει κουμπαράς, με ελεύθερη συνεισφορά για όποιον θεατή επιθυμεί να ενισχύσει τις δομές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στην Καλαμάτα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

«Τα Φώτα της Πόλης» – City Lights

Comedy, Family| 1931 | USA | 87’

Σκηνοθεσία: Charlie Chaplin

Παίζουν: Charlie Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee

8.00 μ.μ. | Μέγαρο Χορού Καλαμάτας | Είσοδος ελεύθερη