Γονείς & Κηδεμόνες Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ίδρυση Ομοσπονδίας με έδρα την Καλαμάτα

Γονείς & Κηδεμόνες Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ίδρυση Ομοσπονδίας  με έδρα την Καλαμάτα

Σημαντική μέρα για το κίνημα γονέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν η προχθεσινή, καθώς έπειτα από προσπάθεια πολλών ετών έφτασε η στιγμή να ιδρυθεί η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων.

Άπαντες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι από τις Ενώσεις Γονέων Καλαμάτας και Ναυπλίου, παρουσία και του οργανωτικού γραμματέα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Στ. Μπούσουλα συμφώνησαν ομόφωνα στην ίδρυση Ομοσπονδίας με έδρα την Καλαμάτα και σκοπούς που περιγράφονται στο καταστατικό, το οποίο συνδιαμόρφωσαν και ψήφισαν. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε πολύ αισιόδοξο κλίμα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, «είναι πολύ ενθαρρυντικό που σε μία περίοδο που υπάρχει μία τάση διάλυσης και απομόνωσης να συγκροτούνται συλλογικοί φορείς δράσης και διεκδίκησης».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση σχετικά με την καθημερινότητα που βιώνουν, αλλά και τις πρώτες δράσεις της Ομοσπονδίας.

Ενδεικτικά:

-αναφέρθηκαν τα έντονα κτηριακά προβλήματα και τα ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν στα σχολεία

-αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά

-αναφέρθηκε η αναγκαιότητα ανάδειξης ζητημάτων που δεν περιορίζονται στους 4 σχολικούς τοίχους, αλλά επηρεάζουν έντονα τη ζωή μαθητών και γονέων (βία, εξαρτήσεις)

-τονίστηκε η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και οι προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα, ώστε να υπάρξει συντονισμός της δράσης των αντίστοιχων συλλόγων γονέων

-αναπτύχθηκε προβληματισμός για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην άνοδο της ενεργού συμμετοχής των γονέων στους συλλόγους

-αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της προσπάθειας που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα για συγκρότηση Ενώσεων στους Δήμους Τριφυλίας και Άργους-Μυκηνών, καθώς και η βοήθεια για  ενεργοποίηση της Ένωσης στο Κιάτο Κορινθίας

•αποφασίστηκε ο προγραμματισμός δράσεων της Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα

• αποφασίστηκε ο στόχος για τη δημιουργία προϋποθέσεων για Ενώσεις τουλάχιστον στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Τέλος, εξελέγη 5μελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή, ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο, όπως και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συσταθούν οι προαναφερθείσες Ενώσεις Γονέων, η οποία αποτελείται από τους εξής:

Καλογεροπούλου Παναγιώτα – Πρόεδρος (Έ.Γ. Καλαμάτας)

Οικονομόπουλος Γρηγόρης – Γραμματέας (Ε.Γ. Καλαμάτας)

Εμμανουήλ Αγγελική – Αντιπρόεδρος (Ε.Γ. Ναυπλίου)

Αποστολίδη Θεοδώρα – Ταμίας (Ε.Γ. Ναυπλίου)

Ταυλαρίου Αγγελική – Μέλος (Ε.Γ. Καλαμάτας).