Καλαμάτα: Ρομά προσπαθούσαν να κλέψουν σπίτια και συνελήφθησαν

Καλαμάτα: Ρομά προσπαθούσαν να κλέψουν σπίτια και συνελήφθησαν

Συστηματικά κλοπές σε σπίτια φαίνεται πως έκαναν δύο Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε και στη Μεσσηνία τις προηγούμενες μέρες.

Αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας έγιναν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ στη Μεσσηνία συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα οκτώ άτομα.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 920 άτομα, εκ των οποίων 716 ήταν Έλληνες και 204 αλλοδαποί, καθώς και σε 679 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 81 άτομα, από τα οποία 56 ήταν Έλληνες και 25 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 41 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 232 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Δύο άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα ένας 53χρονος διότι σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί κατείχε 19,20 γραμμάρια χασίς κι ένας 60χρονος, διότι κατείχε 7,8 γραμμάρια χασίς

-Ένα άτομο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 55χρονος Ρομά για καταδικαστικό έγγραφο, έπειτα από απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κυπαρισσίας

-Ένα άτομο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κλοπές
Επίσης, από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν ένας 43χρονος κι ένας 26χρονος Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές, ενώ ο 43χρονος κατηγορείται και για ενδοοικογενειακή βία.

Το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης κάτοικοι στην περιοχή των Λαιίκων είδαν τους δύο Ρομά να περιφέρονται στην περιοχή και να κοιτούν σπίτια. Έδωσαν την περιγραφή στην Αστυνομία και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους εντόπισαν και τους έλεγξαν.

Σε σωματική έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν να φέρουν προστατευτικά προσώπου, γάντια και ένα φακό. Αμφότεροι συνελήφθησαν, ενώ ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους και σε αυτό του 43χρονου βρέθηκαν 1.420 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν κάνει απόπειρα κλοπής σε σπίτι στην Καλαμάτα. Είχαν αναρριχηθεί σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου και προσπάθησαν να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα διαμερίσματος. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από περίοικο και τράπηκαν σε φυγή.

Επίσης, κατά την προσαγωγή τους στην Αστυνομία, προσήλθε η σύντροφος του 43χρονου, η οποία υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά την απολογία τους στον ανακριτή, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη