Κοπή πίτας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας

Κοπή πίτας του Περιφερειακού Τμήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας

Παρουσία πλήθος κόσμου, εθελοντών και φίλων, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Elite City Resort η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Παραρτήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του ΕΕΣ Καλαμάτας, Κατερίνα Καρνούσκου-Γκόνου, ο χρόνος που πέρασε ήταν αρκετά φορτωμένος από δράσεις, καθώς και από καταστάσεις στις οποίες οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παρείχαν βοήθεια οπουδήποτε υπήρξε ανάγκη.

Κατά τον απολογισμό δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος, από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΕΕΣ, Μαριλένα Γυφτέα, σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, ο Ερυθρός Σταυρός οργάνωσε εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία της πόλης, πρόσφερε υγειονομική κάλυψη σε εκδηλώσεις του Δήμου, διοργάνωσε αιμοδοσίες, έγινε εκπαίδευση νέων εθελοντών, ενώ παρείχε επισιτιστική βοήθεια σε πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΕΣ Καλαμάτας το περασμένο έτος παρείχε αρωγή σε επτά περιπτώσεις όπου μετανάστες φιλοξενήθηκαν στο λιμάνι της πόλης, με χαρακτηριστική αυτή που ακολούθησε του ναυαγίου της Πύλου.

Εν συνεχεία κόπηκε η πίτα, την οποία ευλόγησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Χρ.Μ.