Με 25μελή αποστολή και διακρίσεις ο ΣΔΥΜ στον 10° Επετειακό Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Με 25μελή αποστολή και διακρίσεις ο ΣΔΥΜ στον 10° Επετειακό Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με πολλή βροχή και αέρα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Ιανουαρίου ο Επετειακός 10ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα στο Περιστέρι Λακωνίας και οι παράλληλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων. Παρά τις δυσκολίες, εκατοντάδες δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό «παρών» και αγκάλιασαν με αγάπη τους διοργανωτές που και φέτος έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι αγώνες.

Οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία όμορφη και επίπεδη διαδρομή, διασχίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα, περνώντας ανάμεσα από τους απέραντους πορτοκαλεώνες και διαδοχικά από τις δύο γέφυρες του ποταμού Ευρώτα, με φόντο ανατολικά το Πάρνωνα και δυτικά τον Ταΰγετο.

Η διαδρομή κινήθηκε μέσα από οχτώ συνολικά χωριά, που ήταν κατά σειρά Περιστέρι (εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτη, Άγιος Γεώργιος με τερματισμό και πάλι στο Περιστέρι. Μετά από δύο χρόνια οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων επανήλθαν στις αρχικές τους χαράξεις, με διαδρομές πολύ πιο εύκολες και βατές για όλους τους δρομείς.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείψει και φέτος από αυτόν τον αγώνα και είχε μία δυναμική παρουσία με 25 περίπου δρομείς, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα με πούλμαν από τα γραφεία του στο ανατολικό κέντρο Καλαμάτας, ενώ πολλοί άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πολλές ήταν οι διακρίσεις για τον ΣΔΥΜ με τη Σταυρούλα Μπάκα να τερματίζει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στα 10 km, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο στις ειδικές κατηγορίες.

Αναφέρουμε στους άντρες και τον ημιμαραθώνιο τη 2η και 3η θέση στη κατηγορία τους (50-59) για τους Γιώργο Παπανικολάου και Θεόδωρο Τζανετάκη αντίστοιχα, τη 2η θέση στην κατηγορία του (60+) από τον Κώστα Σοφρωνά. Στις γυναίκες είχαμε την Βιβή Τασιοπούλου να παίρνει τη 2η θέση στην κατηγορία της (50-59) και τις Βασιλική Βαϊνά και Μαρία Βρανά να ανέβουν στο βάθρο παίρνοντας τη 1η και 2η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία τους (60+).

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους διοργανωτές για την όμορφη διοργάνωση των αγώνων, την ψυχή των αγώνων Δώρα Φιφλή, τους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και τους εθελοντές για την αγάπη και τη ζέστη φιλοξενία που έδωσαν προς όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά τους δρομείς-μέλη του που διακρίθηκαν και τερμάτισαν επιτυχώς στη φετινή συνάντηση στη Λακωνία.