Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του Μπάμπη

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 51χρονου, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την κράτησή του και εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, ήταν θέμα χρόνου να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης για τον κρεοπώλη, ο οποίος χθες κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά την πολύωρη αναμονή του στην Αστυνομία ο 50χρονος ήταν «σφίγγα» καθώς δεν άνοιξε το στόμα του να πει το παραμικρό, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 31χρονου αγνοούμενου και φώναζαν «πού είναι ο Μπάμπης;».

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν από την πρώτη στιγμή τον 50χρονο κρεοπώλη ως βασικό ύποπτο, καθώς έχουν διαπιστωθεί αρκετές αναντιστοιχίες σε αυτά που έχει υποστηρίξει και στα όσα έχουν μπορέσει οι αστυνομικοί να συλλέξουν, είτε με αξιοποίηση μαρτυρικών καταθέσεων, είτε με βίντεο, οπτικό υλικό, αλλά και από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και για αυτά τα οποία του έχει αποδώσει ένας συγκρατούμενός του σε κελί κράτησης στην Αστυνομική Διεύθυνση. Φέρεται να είχε υποστηρίξει το άτομο αυτό ότι τον ρώτησε για το πώς είναι η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενδιαφέρον επίσης προκύπτει και από την εμπλοκή ενός προσώπου ηλικίας 36 ετών, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν και αυτός στην περιοχή της εξαφάνισης. Υπάρχει στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ φαίνεται να έχει ανταλλάξει και κάποια μηνύματα με τον 50χρονο, τα οποία έχουν σβηστεί.

Μήνυση
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το tempo24.news χθες ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την μητέρα και τις δύο αδελφές του 31χρονου Μπάμπη, Κώστας Δημόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια, αλλά και μήνυση κατά του 50χρονου για ψευδομαρτυρία, για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις του.

Η συνομιλία του κρεοπώλη με το «πρόσωπο-κλειδί», τα δανεικά και η διαφωνία
Όπως έγραψε ήδη το enikos.gr, ο κρεοπώλης φέρεται να καλούσε ένα πρόσωπο «κλειδί», πριν και μετά την εξαφάνιση του 31χρονου. Πρόκειται για φίλο του κρεοπώλη, το κινητό τηλέφωνο του οποίου έχουν πλέον στα χέρια τους οι αρχές. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες, οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που φέρονται να αντάλλαξαν ο κρεοπώλης με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είχαν διαγραφεί.

Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους αστυνομικούς το περιεχόμενο των μηνυμάτων, χωρίς να διευκρινίσει γιατί τα διέγραψε. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 50χρονος του είπε ότι «έχει εξαφανιστεί ο Μπάμπης και πάνε να με μπλέξουν». Ο κρεοπώλης του ζήτησε στη συνέχεια να τον βοηθήσει, ώστε να βρουν πού βρίσκεται ο Μπάμπης, όπως ισχυρίστηκε ο φίλος του 50χρονου στους αστυνομικούς. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχουν ανακτηθεί τα διαγραμμένα μηνύματα στο κινητό του εν λόγω προσώπου, ώστε να επιβεβαιωθεί εάν λέει αλήθεια ή όχι.

Το κίνητρο
Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, φαίνεται πως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο της υπόθεσης είναι οικονομικό. Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και από τις καταθέσεις που έχουν λάβει από φίλους του 31χρονου Μπάμπη, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι ο αγνοούμενος είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό στον κρεοπώλη, ο οποίος αυτή την φορά δεν το επέστρεψε.

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι ο 50χρονος δεν έδωσε πίσω στον 31χρονο τα δανεικά (σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ποσό ανέρχεται σε 17.000 ευρώ), καθώς ο αγνοούμενος έθεσε κάποιους όρους για την αποπληρωμή του ποσού, με τους οποίους ο κρεοπώλης δεν συμφωνούσε. Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάμπης δάνειζε χρήματα στον 50χρονο. Τις άλλες δύο φορές, όμως, ο κρεοπώλης είχε επιστρέψει τα δανεικά, τηρώντας τους όρους που του είχε θέσει ο Μπάμπης. Αυτή την τρίτη φορά, όμως, ο κρεοπώλης αρνήθηκε να επιστρέψει περισσότερα χρήματα, απ’ αυτά που του είχε δανείσει ο 31χρονος. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτές οι οικονομικές συναλλαγές θα επιβεβαιωθούν, όταν ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του αγνοούμενου και του 50χρονου.

Υπενθυμίζεται, ότι, σε ένα από τα τελευταία μηνύματα που είχαν ανταλλάξει ο Μπάμπης με τον κρεοπώλη, ο πρώτος ζητούσε επιτακτικά από τον δεύτερο να του επιστρέψει άμεσα τα χρήματα, που του είχε δανείσει. «Εγώ την Δευτέρα φεύγω για την Ιταλία, μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά», φέρεται να του είχε γράψει.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιό» τους και την οικονομική κατάσταση του 31χρονου, καθώς τα χρηματικά ποσά που είχε δανείσει στον κρεοπώλη ήταν αρκετά μεγάλα και δύσκολα τα δανείζει κάποιος σε πρόσωπα, που δεν ανήκουν στο στενό περιβάλλον του.