Μεσσηνία: Υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες για όλα τα οχήματα

Μεσσηνία: Υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες για όλα τα οχήματα

Υποχρεωτικός είναι από χθες το απόγευμα ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, σύμφωνα με απόφαση του  αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, ο εφοδιασμός είναι υποχρεωτικός εφόσον τα οχήματα δε φέρουν ειδικά ελαστικά, στο σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, από 6.00 χθες το απόγευμα  και μέχρι νεοτέρας.

Ως «αντιολισθητικά μέσα» νοούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα, ενώ ως ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) νοούνται τα ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης, δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου.


Στα λευκά τα ορεινά του Δήμου Καλαμάτας
Χωρίς σημαντικά προβλήματα εξελίχθηκε η προχθεσινή χιονόπτωση στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Παντελής Δρούγας, βρέθηκε από το πρωί της περασμένης Κυριακής στα χωριά του Ταϋγέτου, ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με του προέδρους για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η πυκνή χιονόπτωση αντιμετωπίστηκε στο οδικό δίκτυο Καλαμάτας-Σπάρτης
από το 29οχλμ. από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ η
αλατιέρα του Δήμου, που εδρεύει μόνιμα στην Αλαγονία, θα επιχειρεί όπου υπάρχει ανάγκη για την αντιμετώπιση του παγετού.