Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Προβάλλεται η νομιμοποίηση νέου μοντέλου οικογένειας και κοινωνίας»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας:  «Προβάλλεται η νομιμοποίηση νέου μοντέλου οικογένειας και κοινωνίας»

Στην πρωινή εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τηλεοπτικού σταθ­μού ΣΚΑΪ, φιλοξενήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβα­σμιώ­τατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με αφορμή το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μητροπολίτης, για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην επεκφρασμένη άποψη της Ιεράς Συνόδου, ότι οποιαδήποτε μορφή  πο­λι­τι­κού γάμου και ιδιαίτερα μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, δεν είναι αποδεκτός από την Εκκλησία. Συνάμα, τόνισε ότι αποδεκτό δεν είναι και το δικαίωμα των ζευγαριών αυτών για υιοθεσία και τεκνοθεσία.

«Δυστυχώς προβάλλεται και επιχειρείται η νομιμοποίηση την περίοδο αυτή ενός νέου μοντέλου κοινωνίας και οικογένειας, του οποίου τις  συνέπειες δεν γνωρίζουμε ακόμη», ανέφερε χαρακτηρι­στι­κά.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του Προέ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασελάκη, περί διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας και τη συμφωνία Τσίπρα, υποστήριξε ότι ο κ. Κασελάκης θα πρέπει να είναι πιό προσεκτικός και να μην εκτίθεται, ιδιαίτερα δε όταν αναφέρεται σε θέ­μα­τα θεσμικά. «Θα πρέπει να γνωρίζει ότι η συμφωνία Τσίπρα έχει ακυρωθεί από την Ιεραρχία κατά το 2018 και 2019, ενώ η μισθοδοσία του κλήρου έχει τακτοποιηθεί με Νόμο της Υπουργού Κεραμέως».