Μόναχο και Στοκχόλμη “σπάνε το ρόδι” στο αεροδρόμιο

Μόναχο και Στοκχόλμη  “σπάνε το ρόδι” στο αεροδρόμιο

Ενισχύεται η Καλαμάτα ως προορισμός

Καταλυτικής σημασίας για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στα δύο άκρα της, τόσο για την Costa Navarino όσο και για τη Μεσσηνία, είναι και τα από αέρος δρομολόγια, νέα και παλαιά, που θα «ενώσουν» την Καλαμάτα με άλλες πόλεις τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού και θα ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με δημοσίευμα στην οικονομική ιστοσελίδα euro2day.gr, η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στην περιοχή της Μεσσηνίας εγκαινιάζεται φέτος με τις απευθείας πτήσεις της Αegean από το Μόναχο στις 18 Φεβρουαρίου και της SAS από τη Στοκχόλμη στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πτήσεις ενισχύονται σταδιακά από το Μάρτιο, όταν και ξεκινούν τα δρομολόγια της Αegean από Κοπεγχάγη (9/3) και Ελσίνκι (24/3). Το Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 15 αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πτήσεις της ελβετικής Edelweiss Air από Ζυρίχη.

Τον Απρίλιο θα εκτελέσει τα πρώτα της δρομολόγια στην Καλαμάτα για φέτος η ισπανική χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Volotea, η οποία θα συνδέει για πρώτη φορά τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τη Λυών και τη Λιλ. Τον ίδιο μήνα ξεκινούν και οι πτήσεις της Transavia από το Άμστερνταμ και το Παρίσι, ενώ και η easyJet αρχίσει τα δρομολόγια από το Λονδίνο.

Ακόμη πιο ενισχυμένο είναι το πτητικό έργο των αεροπορικών το Μάιο, όταν και θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο, της Condor από τη Φρανκφούρτη, της Eurowings από Ντίσελντορφ, της Jet2 από Λονδίνο, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ, της Discover Airlines του ομίλου της Lufthansa από το Μόναχο και της Volotea από τη Νάντη.

Τον Ιούνιο σειρά έχουν η Austrian Airlines από τη Βιέννη, η Ryanair από Μπέρμιγχαμ, Λονδίνο και Βιέννη και η Swiss από Γενεύη, ενώ τον Ιούλιο θα κάνει πρεμιέρα στην Καλαμάτα η Air France με δρομολόγια από το Παρίσι.

Ως προς τη σύνδεση της Καλαμάτας με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, η Αegean θα συνδέει το Ηράκλειο με τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα δύο φορές την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου, ενώ οι πτήσεις από την Αθήνα θα αρχίσουν στις 4 Απριλίου. Παράλληλα, οι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Της Βίκυς Βετουλάκη