Η «Νέα Αριστερά» παρουσιάζεται στους πολίτες της Μεσσηνίας

Η «Νέα Αριστερά» παρουσιάζεται  στους πολίτες της Μεσσηνίας

Ένα διήμερο που πιθανότατα θα καθορίσει πολλά για την περαιτέρω πορεία της «Νέας Αριστεράς» ξεκίνησε χθες, αφού μπαίνει στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση ενός πολιτικού φορέα. Αυτού που θα έχει ως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση την 11μελή κοινοβουλευτική ομάδα που συστήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου με πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση.

Ειδικότερα, χθες και σήμερα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται σύσκεψη στελεχών από όλη τη χώρα με απώτερο στόχο τη διενέργεια Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στα τέλη Φεβρουαρίου, από όπου αναμένεται να προκύψει η τελική οργανωτική συγκρότηση του χώρου.

Στη σύσκεψη αυτή θα μετέχουν στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από 60 πρώην βουλευτές, συνδικαλιστικά στελέχη, ακαδημαϊκοί, αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για τον πυρήνα στελεχών που φιλοδοξεί να αποτελέσει την «καρδιά» του νέου πολιτικού φορέα με ορίζοντα φυσικά τις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στις διήμερες εργασίες της συνδιάσκεψης τη διαδικασία άνοιξε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος αναμένεται να παραθέσει το προτεινόμενο πρόγραμμα για την οργανωτική συγκρότηση του χώρου.

Για την πανελλαδική σύσκεψη η βουλευτής της «Νέας Αριστεράς», Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε, μιλώντας στο Attica, ότι «κάνουμε μία νέα αρχή, ένα ξεκίνημα. Μετά την πρώτη μας πανελλαδική σύσκεψη θα ακολουθήσουν ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες θα έρθουμε σε επαφή με τους πολίτες προκειμένου να στηθεί το εγχείρημά μας σε στέρεα πόδια. Αυτό που έχει ανάγκη ένα κόμμα είναι η επαφή με τον κόσμο, ιδιαίτερα ένα κόμμα της Αριστεράς που θέλει να δομείται από τα κάτω προς τα πάνω».

Επισήμανε ακόμα ότι «είμαστε μία καινούργια πολιτική δύναμη που ξεκινάμε από την Αριστερά και επιδιώκουμε να απαντήσουμε με τον πλέον προοδευτικό τρόπο στα σύγχρονα προβλήματα των πολιτών».

Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα, και συγκεκριμένα σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX, όπου ο Αλέξης Χαρίτσης θα συμμετέχει σε εκδήλωση – συζήτηση του χώρου, στην οποία θα μετάσχει και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Στη «Νέα Αριστερά» δεν κρύβουν ότι η εκδήλωση αυτή, και ιδίως η παρουσία του κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, συνιστά ουσιαστικά το «άνοιγμά» της και σε πολιτικά πεδία πέραν των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Α.Π.