Ο αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας

Ο αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, πλησίον του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας.

Της Ακολουθίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς πλαισιωμένος από τον εφημέριο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Σιψά. 

Στη συνέχεια λιτανευτική πομπή με επικεφαλής την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού, έφθασε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, από τον π. Φίλιππο, με την συμμετοχή υπέρ των τριάντα  κολυμβητών.

Τον Σταυρό ανέσυρε ο 11χρονος κολυμβητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σταύρος Λαγοπάτης ο οποίος έλαβε ένα σταυρό ως ευλογία, όπως κι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Ο π. Φίλιππος ευχήθηκε στα παιδιά που βούτηξαν για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό να έχουν υγεία, πρόοδο και κάθε καλό στη ζωή τους, τονίζοντας, χαρακτηριστικά και με έμφαση “Οι γονείς να χαίρεστε τα παιδιά σας και τα παιδιά να χαίρεστε τους γονείς σας. Κι όταν λέω γονείς εννοώ τον πατέρα και την μητέρα σας!!!”. 

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, οι νέοι Αντιδήμαρχοι, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας  και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.