Ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Με… ηρεμία ξεκίνησε η νέα αυτοδιοικητική περίοδος στο Δήμο Καλαμάτας μετά τις εκλογές για προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο και Δημοτική Επιτροπή

Η νέα περίοδος για το Δήμο Καλαμάτας, μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, ξεκίνησε χθες με την εκλογή προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο και νέας Δημοτικής Επιτροπής, θεσμός ο οποίος αντικαθιστά την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Μετά τις σχετικές προτάσεις από την πλειοψηφία και τις μειοψηφίες, αναδείχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με την όλη διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και με διάθεση ομοφωνίας από τις παρατάξεις στις προτάσεις που έγιναν για τα πρόσωπα, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει λευκό.

Μέσα στο παραπάνω κλίμα πρόεδρος αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος ο Κώστας Τσαπόγας και γραμματέας η Γεωργία Καμπουγέρη.

Να σημειωθεί πως ούτε και στη χθεσινή συνεδρίαση εμφανίστηκε κάποιος από τους δύο πρώτους εκλεγμένους της παράταξης «Νέα Δυναμική», δηλαδή ο επικεφαλής της Παναγιώτης Χειλάς, και ο δεύτερος σε ψήφους Βασίλης Χειλάς, οι οποίοι, μάλιστα, μέχρι σήμερα δεν έχουν ορκιστεί.

Από το συνδυασμό εμφανίστηκε μόνον η Γεωργία Καμπουγέρη, η οποία έχει ορκιστεί δημοτική σύμβουλος, και προτάθηκε για τη θέση της γραμματέως.

Από την άλλη πλευρά, στη Δημοτική Επιτροπή (σ.σ. επιτροπή η οποία θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και αναμένεται να είναι κυρίαρχο όργανο στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο) πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ θα αποτελείται από πέντε (5) μέλη της πλειοψηφίας και τρία (3) της αντιπολίτευσης, με τους αναπληρωματικούς τους.

Όσοι προτάθηκαν από τον κ. Βασιλόπουλο αναμένεται να είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης και, ως εκ τούτου, με την ανακοίνωσή τους διαμορφώθηκε ήδη μια πρώτη εικόνα για τις επιλογές του σε σχέση με τις θέσεις των αντιδημάρχων.

Έτσι, μετά τη σχετική ψηφοφορία, η σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής έχει ως εξής: Από την πλειοψηφία: Ανδρέας Καραγιάννης (15 ψήφοι), Πιπίνα Κουμάντου (15 ψήφοι), Σαράντος Μαρινάκης (15 ψήφοι), Γιώργος Φάββας (15 ψήφοι), Βασίλης Κουτραφούρης (15 ψήφοι). Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι: Βασίλης Παπαευσταθίου, Μαρία Αγγελή, Αναστάσιος, Σκοπετέας και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.

Από τις μειοψηφίες: Βασίλης Τζαμουράνης (11 ψήφοι), Σπύρος Χανδρινός (6 ψήφοι) και Δημήτρης Οικονομάκος (5 ψήφοι). Αναπληρωματικοί: Ευγενία Κούβελα, Δημήτρης Φαββατάς και Θανάσης Τσιγαρίδης.

Με το πέρας της διαδικασίας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ευχήθηκε τόσο στο νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στα υπόλοιπα μέλη “καλή θητεία”, ενώ υποσχέθηκε ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου το έργο του να είναι δημιουργικό.

Επίσης, πρότεινε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να διεξάγονται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, το απόγευμα, ενώ, αντίθετα, η Δημοτική Επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα μεσημέρι.
Α.Π.