Ο πολλά υποσχόμενος 19χρονος γκαρντ της Καλαμάτας BC, Γιώργος Ιωάννου στο «Θ»

Ο πολλά υποσχόμενος 19χρονος γκαρντ της Καλαμάτας BC, Γιώργος Ιωάννου στο «Θ»

 «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον εαυτό μου ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας»

Ο Γιώργος Ιωάννου ήταν από τα πρόσωπα του αγώνα στο πρόσφατο ντέρμπι της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που διεξήχθη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην Τέντα ανάμεσα στην Καλαμάτα ’80 και την Καλαμάτα BC.

Παρ’ ότι η ομάδα του δεν κέρδισε (οι «Λύκοι» επικράτησαν 76-58 και κράτησαν τη θέση τους στην κορυφή με το +2), ο ίδιος «συστήθηκε» με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο στους Μεσσήνιους φιλάθλους, καθώς ο προπονητής του Αντώνης Νικολετάκης τον εμπιστεύθηκε κατά την τελευταία περίοδο του αγώνα και ο νεαρός γκαρντ, ύψους 1,97 μ. δεν τον απογοήτευσε… Τουναντίον, αν και ανέτοιμος από έναν τραυματισμό στη μέση, μπήκε στο παρκέ στα τελευταία 9 λεπτά του «καυτού» ντέρμπι και αγωνίστηκε με …κρύο αίμα, καταφέρνοντας να σημειώσει 11 πόντους, με 3/4 στα 3ποντα και επιπλέον συνεισφορά 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της Καλαμάτα BC, καθώς αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου (είχε μια πολύ σύντομη παρουσία στο παιχνίδι με τον Δίωνα) και έδειξε με ηχηρό τρόπο ότι είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του στους αγωνιστικούς της στόχους. 

Μόλις 19 ετών ο Γιώργος Ιωάννου ήρθε από την ομάδα της Πεύκης και τη Γ’ Εθνική, ενώ προηγουμένως αγωνιζόταν με τον Αμύντα στην Α2 Εθνική (μαζί με τον Πυλιώτη, Παναγιώτη Καλδή). Ο νεαρός παίκτης παρ’ ότι είχε κι άλλες δελεαστικές προτάσεις, στην Καλαμάτα BC τον κέρδισαν αμέσως ο πρόεδρος Ηλίας Κάτσαρης και ο προπονητής Αντώνης Νικολετάκης και όσα είχαν να του πουν για τα πλάνα της ομάδας. Ο ερχομός του εδώ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, καθώς το κλίμα είναι πολύ καλό, υπάρχουν σχεδιασμός και στόχοι, με συνειδητή και έμπρακτη εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά (στην ανδρική ομάδα φέτος αγωνίζονται τουλάχιστον έξι παίκτες Κ20, μαζί με τους Νίκο Ταβουλαρέα, Θοδωρή Μουργή, Γιώργο Τσούνια, Θοδωρή Πετρίδη και Χρήστο Κοκκονίδη), ένα πλήρες τεχνικό επιτελείο που παραπέμπει σε οργάνωση επαγγελματικού σωματείου, ενώ η διοίκηση είναι υποστηρικτική, με διαρκή παρουσία στο γήπεδο, ακόμα και του ίδιου του προέδρου.

Το «Θ» είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Γιώργο Ιωάννου στο φιλόξενο, και εμβληματικό για την πόλη μας, χώρο του «Πανελληνίου» στην παραλία, με το νεαρό παίκτη να μιλάει για το πρόσφατο ντέρμπι και τη δική του εμφάνιση, την Καλαμάτα BC και το πρωτάθλημα, αλλά και για τα προσωπικά του μπασκετικά όνειρα: «Δεν είχα άγχος. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και απλώς μπήκα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, όπως κάνω πάντα, σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζομαι και για όσο χρόνο με εμπιστεύεται ο προπονητής μου. Στο ντέρμπι με την Καλαμάτα ’80 ξεκινήσαμε πολύ καλά και προηγηθήκαμε στο 1ο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας, δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλό μας να γυρίσει το παιχνίδι. Πιστεύω ότι η Καλαμάτα ’80 δεν έχει κάτι παραπάνω από εμάς και μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που είναι μπροστά στη βαθμολογία, είμαστε όλες ισοδύναμες. Δεν υπάρχουν φαβορί, ο καθένας μπορεί να χάσει από τον καθένα. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και έχει πολύ δρόμο ακόμη, μέχρι τα πλέι οφ, όπου θα κριθούν όλα.

Την Κυριακή υπάρχει για μας ένας ακόμη πολύ δύσκολος και κομβικός αγώνας, που πρέπει να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να πάρουμε το παιχνίδι με τον Πολύβιο (σ.σ. 14/1 και ώρα 20:30 μ.μ. στη Τέντα), αλλά και να είμαστε εμείς που θα πάρουμε στο τέλος το πρωτάθλημα και την άνοδο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Γενικά οι συνθήκες είναι πολύ καλές στην ομάδα, γίνεται πολύ καλή και σοβαρή δουλειά απ’ όλους και χαίρομαι για την επιλογή μου να έρθω. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω την ομάδα μου στους στόχους της και μέσα από αυτή να βελτιωθώ και να αναδειχθώ κι εγώ. Δουλεύω όσο μπορώ, έχω πράγματα να προσφέρω και να δείξω και φιλοδοξώ να εξελιχθώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος γκαρντ της Καλαμάτα BC, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους. Με ένα πλήρες «πακέτο» από φυσικά και τεχνικά προσόντα, ύψος, αλτικότητα, ταχύτητα, μαχητικότητα και «φαρμακερό» σουτ, αρετές όπως η στοχοπροσήλωση, η ταπεινότητα, η σοβαρότητα, η αυτοπεποίθηση και οι προσεκτικές επιλογές, όλα με κίνητρο την αγάπη του για το μπάσκετ που κάνει τη σκληρή δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι…

Ενδεικτικό είναι ότι ο Γιώργος Ιωάννου εκτός από τη συνεπή του παρουσία στις προπονήσεις της Καλαμάτα BC, ακολουθεί συστηματικά έξτρα πρόγραμμα εκγύμνασης-ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, αλλά και ατομικές προπονήσεις μπάσκετ, γεγονός που επιβεβαιώνει το πόσο «ζεστά» βλέπει τον αγωνιστικό του ρόλο. «Δεν έχω φτάσει ακόμη στο επίπεδο που θέλω, όμως μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι, προχωράω προς το στόχο μου και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τόσο εμένα όσο και τους ανθρώπους της ομάδας μου που με εμπιστεύονται» καταλήγει ο νεαρός μπασκετμπολίστας, που συγκαταλέγεται στους πολλά υποσχόμενους παίκτες της πόλης μας, οι οποίοι είναι πολλοί, αποδεικνύοντας την καλή δουλειά που γίνεται στην Καλαμάτα και ευρύτερα στο νομό μας στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Χ.Ε.