Πέρασε από την Κρήτη η Καλλιθέα και πήγε στο +8 από την Καλαμάτα

Πέρασε από την Κρήτη η Καλλιθέα και πήγε στο +8 από την Καλαμάτα

Οι όποιες ελπίδες της Καλαμάτας να διατηρήσει όσο γίνεται μικρότερη τη διαφορά από την κορυφή της Super League 2 διαψεύστηκαν με οδυνηρό τρόπο χθες. Η πρωτοπόρος Καλλιθέα είχε απογευματινή δοκιμασία στην Κρήτη με τον Γιούχτα και ο Καλαματιανός Βαγγέλης Αλεξόπουλος μετά από ένα δοκάρι άνοιξε το σκορ στο 55’ για τους γηπεδούχους με πέναλτι.

Η συνέχεια όμως ήταν καταστροφική για τον Γιούχτα, καθώς το αθηναϊκό συγκρότημα ισοφάρισε στο 78’ με τον Ματίγιας με πέναλτι, ενώ στο 3ο λεπτό ο Τόρες πέτυχε το 1-2 χαρίζοντας ολόκληρο το 3ποντο στην Καλλιθέα, η οποία ανέβηκε στους 33 βαθμούς, +3 από τα Χανιά και 8 ολόκληρους βαθμούς περισσότερους από τη Μαύρη Θύελλα. Η 15η αγωνιστική περιλάμβανε χθες και την αναμέτρηση ανάμεσα στις δεύτερες ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ όλα τα αποτελέσματα για το Νότιο Όμιλο έχουν ως εξής:

Τηλυκράτης – Ιωνικός 3-2

Διαγόρας – Ηλιούπολη 0-1

Αιγάλεω – Παναχαϊκή 1-0

Χανιά – Καλαμάτα 1-1

Γιούχτας – Καλλιθέα 1-2

Παναθηναϊκός Β’ – Ολυμπιακός Β’    1-3

Η βαθμολογία

1. Καλλιθέα       33

2. Χανιά   30

3. Ηλιούπολη    26

4. Καλαμάτα     25

5. Ιωνικός       25

6. Διαγόρας Ρόδου   22

7. Αιγάλεω       17

8. Γιούχτας      15

9.. Ολυμπιακός Β’     14

10. Παναθηναϊκός Β’        11

11. Τηλυκράτης 11

12. Παναχαϊκή  10

Η επόμενη αγωνιστική

Τηλυκράτης – Ολυμπιακός Β’

Παναθηναϊκός Β’ – Γιούχτας

Ιωνικός – Διαγόρας Ρόδου

Καλλιθέα – Αιγάλεω

Ηλιούπολη – Καλαμάτα

Παναχαϊκή – Χανιά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Έχασε πέναλτι, τη νίκη και τον Αρίμπας στα Χανιά…
Την ευκαιρία για ένα μεγάλο διπλό, που θα ήταν πολύτιμο βαθμολογικά και ψυχολογικά, έχασε την Κυριακή στα Χανιά η ομάδα της Καλαμάτας. Η Μαύρη Θύελλα πήρε τον έναν αντί για τους τρεις βαθμούς απέναντι στους Κρητικούς, μένοντας στο 1-1, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 2. Το μεσσηνιακό συγκρότημα άνοιξε το σκορ στο 34’ με τον Γιάννη Πασά, αλλά στη συνέχεια έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αρίμπας στο 48’ με δεύτερη κίτρινη. Στο 67’ η Καλαμάτα αποκτά διπλό πλεονέκτημα, με τον Κατάλντι να κερδίζει πέναλτι από τον Λεμονή, ο οποίος αποβλήθηκε κιόλας. Ο Πασάς έχει την ευκαιρία να γίνει «ήρωας», πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ, που θα έφερνε την τοπική μας ομάδα κοντά στη νίκη, αλλά κατέληξε «μοιραίος», καθώς ο Καλογεράκης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο υψηλόσωμος επιθετικός. Σα να μην έφτανε αυτό οι Κρητικοί έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα στην ισοφάριση με τον Ελευθεριάδη από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 88’ οι γηπεδούχοι είχαν ένα γκολ που δεν μέτρησε, καθώς καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ του Βούο, ενώ ο παίκτης αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για αντιαθλητικό φάουλ.

ΧΑΝΙΑ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κατσούρρι (79′ Νίκολιτς), Σιλά (79′ Σερβιλάκης), Λεμονής, Τσέλιος (60’ Βουό), Ντίας, Μανουσάκης (46’ Ελευθεριάδης), Μάναλης, Νίλι

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μάκης Χάβος): Κόβαλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης, Aρίμπας, Kάτσε, Κατάλντι (85′ Κάνας), Αλβες (79′ Κωτσόπουλος), Aκόστα (79′ Γρίβας), Ελιβέλτο (51’ Κωστούλας), Πασάς (84′ Μπαράλες)

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ευχαριστεί τα Χανιά για τη φιλοξενία

Η ΠΑΕ Καλαμάτα με χθεσινή ανακοίνωση ευχαριστεί την ομάδα των Χανίων «για την άριστη φιλοξενία που είχε η αποστολή μας και υποσχόμαστε να την ανταποδώσουμε στον αγώνα που θα γίνει στην Καλαμάτα στη διάρκεια των playoffs».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση του πέναλτι, αλλά μετά το παιχνίδι εξέδωσαν ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας το λάθος τους, εξαίροντας τον διαιτητή κ. Πουλικίδη και τους βοηθούς του, κ.κ. Απτόσογλου και Φωτόπουλο, καθώς και τον 4ο, κ. Μπεκιάρη για την απόδοσή τους στο παιχνίδι.