Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΥΜΦΩΝΑ με στατιστικήν του Εμπορικού Επιμελητηρίου καθ’ όλον το παρελθόν έτος 1929 κατέπλευσαν εις τον λιμένα Καλαμών 774 ατμόπλοια χωρητικότητος 56,205 τόννων, εξ ων 455 ελληνικά, 3 γαλλικά, 43 γερμανικά, 44 ολλανδικά, 39 γιουγκοσλάβικα, 11 νορβηγικά, 3 σουηδικά, 1 αμερικανικόν και 1 βελγικόν. Κατέπλευσαν επίσης 272 ιστιοφόρα χωρητικότητος 18,119 τόννων, εξ ων 219 ελληνικά, 20 αγγλικά και 33 ιταλικά.

-ΤΟ Εμπορικόν Επιμελητήριον διεμαρτυρήθη εντονώτατα εις το υπουργείον Εσωτερικών δια την απαγόρευσιν της εισόδου και καθόδου επιβατών του εξωτερικού δια του λιμένος Καλαμών, παρεκάλεσε δε τους Βουλευτάς Μεσσηνίας όπως ενισχύσωσι τας δικαίας απόψεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

-ΤΑ συμπεράσματα του πανελληνίου ελαιοκομικού συνεδρίου πρέπει να επισύρουν αμέριστον την προσοχήν της Κυβερνήσεως και να ληφθούν τάχιστα τα επιβαλλόμενα μέτρα υπέρ ενός προϊόντος σπουδαίως συντελεστικού εις την πρόοδον της καθόλου εθνικής οικονομίας. Η πτώσις των τιμών του ελαίου έχει φέρει εις απόγνωσιν όλας τας ελαιοπαραγωγικάς περιφερείας, των οποίων η κίνησις εσταμάτησε και το άλλοτε ακμάζον εμπόριον του ελαίου φθίνει. Η Κυβέρνησις έχει την δύναμιν και πρέπει να λάβη όλα τα κατάλληλα μέτρα δια την προστασίαν του εθνικού προϊόντος.