Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΔΕΝ απομένει παρά ολίγον χρονικόν διάστημα δια να διέλθωμεν μερικάς ώρας ψυχαγωγίας. Πρωτοβουλία του Αργυριάδου αρχιμουσικού και διευθυντού της σημερινής συναυλίας της Φιλαρμονικής θα δυνηθώμεν και ημείς οι Καλαματιανοί να θαυμάσωμεν ανυπόκριτα το ταλέντο του αρχιμουσικού τούτου και την αλματώδη εξέλιξιν εις την μουσικήν των αποτελούντων το σώμα της φιλαρμονικής νεαρών Καλαματιανοπαίδων.

ΕΙΝΑΙ μία ευκαιρία δι’ ημάς τους άλλους που δεν πρέπει να την παρίδωμεν. Ας σπεύσωμεν λοιπόν αθρόοι και ας κατακλύσωμεν την αίθουσαν δια να δείξωμεν ότι εμφωλεύει εις την ψυχήν μας καλλιτεχνική πνοή και ότι είμεθα εις θέσιν να αποτίωμεν φόρον ευγνωμοσύνης εκεί όπου αξίζει.

-ΧΘΕΣ περί την 2αν μεταμεσημβρινήν επιβατικόν αυτοκίνητον οδηγούμενον από τον 20ετή Νικόλαον Κατσιβαρδάν παρέσυρε και εφόνευσεν εις την οδόν Φαρών πλησίον της οικίας του στρατηγού Μίνη τον νοσοκόμον στρατιώτην Καυχόπουλον εκ Καρτερολίου.

Ο θάνατος επήλθεν ακαριαίως καθόσον ο παρασυρθείς εκτύπησεν επί του πεζοδρομίου. Ο σωφέρ αφού μετέφερε τον ατυχή στρατιώτην εις την κλινικήν του Κυβέλου ένθα απεβίωσεν, εδραπέτευσε,  μη επιτευχθείσης εισέτι της συλλήψεώς του.