Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΥΠΕΡΠΟΤΕ άλλοτε, εφέτος η εορτή της πολιούχου των Καλαμών θα εορτασθή μετά μεγαλυτέρας μεγαλοπρεπείας αν κρίνη εις εκ των καταβαλλομένων προσπαθειών των επιτρόπων του ναού και των Αρχών της πόλεως.

Ο εσωτερικός διάκοσμος ήρξατο από χθες και εντός της σήμερον, ή από της αύριον, άρχεται και εξωτερικός τοιούτος ο οποίος μέχρι της πρωίας της παραμονής θα έχη συντελεσθή. Η πλατεία του ναού θα φωτισθή πλουσιώτατα και εν γένει ο εξωτερικός και εσωτερικός διάκοσμος θα είναι φαντασμαγορικός.

-ΤΟ υπουργείον των Εσωτερικών, εις απάντησιν σχετικής αναφοράς της Νομαρχίας Μεσσηνίας περί μετανομασίας των εν τω Νομώ Μεσσηνίας απομενόντων εισέτι ξενοφώνων ονομάτων συνοικισμών παρακαλεί αυτήν όπως μεριμνήση δια την συγκέντρωσιν όλων των στοιχείων προς μετονομασίαν και άλλων τυχόν τοιούτων συνοικισμών.

-ΤΗΝ 20ήν τρέχοντος μηνός άγνωστοι διαρρήξαντες την θύραν του εν Βελανιδιά καφενείου του Δημ. Γ. Μηλίτση και εισελθόντες εντός αυτού, έθραυσαν εν ερμάριον εντός του οποίου ήσαν δραχμαί 2000 τας οποίας αφήρεσαν. Απεκαλύφθη ότι δράσται της εν λόγω διαρρήξεως είναι οι Αλεξ. Σακκάς, Ευστάθιος Β. Μπαρούνης και Ι. Μπαρούνης, πάντες εργάται και κάτοικοι Βελανιδιάς. Επί του πρώτου γενομένης σωματικής ερεύνης, ευρέθησαν και κατασχέθησαν δραχμαί 2.200. Και οι τρεις συλληφθέντες απεστάλησαν μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας εις τον Εισαγγελέα.