«Πρώτα η Πελοπόννησος»: Οι ανάγκες των πολιτών στην κορυφή της ατζέντας των παρεμβάσεων

«Πρώτα η Πελοπόννησος»: Οι ανάγκες των πολιτών στην κορυφή της ατζέντας των παρεμβάσεων

Με τη διαβεβαίωση ότι η περιφερειακή παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» θα εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Μεσσηνίας, αλλά και των υπόλοιπων περιφερειακών ενοτήτων, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυασμού ο επικεφαλής του Μανώλης Μάκαρης, χθες σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Rex.

Μπροστά σε φίλους και μέλη ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά τη λειτουργία του το Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξή του έχει προχωρήσει ήδη σε πληθώρα παρεμβάσεων. Ενδεικτικά, ανέφερε τις παρεμβάσεις για το νόμο που αφορά στη φορολόγηση των μικρομεσαίων, τα τροχαία δυστυχήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, την κατάργηση δικαστηρίων σε Μεσσηνία και Λακωνία, τα προβλήματα στην ορεινή Κορινθία,  στην Γκούρα και στους Καλλιάνους (Πολυδύναμο Ιατρείο Καλλιάνων),  στο Παράλιο Άστρος την προστασία του Χάνδακα, την αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου Περαχώρας, τη βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων, την προστασία της περιοχής της Δόριζας στην Αρκαδία που θέλουν να την μετατρέψουν σε βιομηχανική ζώνη εγκαταστάσεων ΑΠΕ, το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, την Εθνική Τράπεζα στους Γαργαλιάνους, τα Κέντρα Υγείας της Τριφυλίας (Γαργαλιάνοι, Φιλιατρών), το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Στην ομιλία του ο κ. Μάκαρης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια οι παρεμβάσεις της παράταξής του να έχουν μόνο μια πυξίδα αναφοράς, αυτή των λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος.

Τόνισε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιούνται σωστά για τις ανάγκες του λαού, για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης στην Ελλάδα και στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη.

«Η πορεία προς το 2030 απαιτεί να αφήσουμε πίσω τις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος, να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, το φυσικό πλούτο,  τις ανεξάντλητες δυνατότητες που έχουν οι άνθρωποι της Πελοποννήσου, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να παράξουμε προϊόντα και υπηρεσίες που θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας.

Να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, να κάνουμε χρηστή διαχείριση των υδάτων, να δώσουμε επιτέλους λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, να βελτιώσουμε τις υποδομές και τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας.

Να σταθούμε δίπλα στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, στους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, τους εργαζομένους στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Να αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου», πρόσθεσε ο κ. Μάκαρης.

Τέλος, επισήμανε ότι «η παράταξή μας “Πρώτα η Πελοπόννησος” δημιουργεί θεματικές επιτροπές και ομάδες εργασίας (think tanks) με σκοπό να παρεμβαίνει αποφασιστικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταθέτοντας προτάσεις και προτείνοντας λύσεις.  Στις 11 Φεβρουαρίου θα οργανώσουμε μια ανοιχτή διάσκεψη πολιτών και από τους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα παρεμβάσεων για το επόμενο χρόνο ανά θεματική ενότητα».
Α.Π.