Προβολή σήμερα της ταινίας «Τα οχτώ βουνά»

Προβολή σήμερα της ταινίας «Τα οχτώ βουνά»

Με την ταινία «Τα οχτώ βουνά», σε συνεργασία με το Σύλλογο Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής», συνεχίζει η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας τις προβολές της εβδομάδας.

Μια ιστορία ανδρικής φιλίας μέσα στα χρόνια με φόντο τα μεγαλοπρεπή, ιταλικά βουνά, τα δάση και τους κάμπους, τον ήλιο και το χιόνι, αποτελούν «Τα Οχτώ Βουνά», μια περιπέτεια ζωής του Πιέτρο και του Μπρούνο.

Ο Πιέτρο είναι ένα αγόρι από την πόλη, ενώ ο Μπρούνο είναι το μοναδικό παιδί σε ένα ξεχασμένο ορεινό χωριό. Στην πορεία των ετών, ο Μπρούνο μένει πιστός στο βουνό του, ενώ ο Πιέτρο είναι αυτός που άλλοτε αναχωρεί και άλλοτε επιστρέφει. Οι συναντήσεις τους, τους φέρνουν αντιμέτωπους με την αγάπη και την απώλεια, υπενθυμίζοντάς τους τις ρίζες τους και ξεδιπλώνοντας τη μοίρα τους, καθώς ανακαλύπτουν τι σημαίνει πραγματική φιλία ζωής.

Βασισμένο με μαεστρία στο ομώνυμο βιβλίο του Πάουλο Κανιέτι, τα φυσιολατρικά «Οχτώ Βουνά» έχουν κερδίσει ήδη 16 βραβεία σε παγκόσμια φεστιβάλ και έφυγαν με το Βραβείο της Επιτροπής από το Φεστιβάλ των Καννών το 2022.

Τα έσοδα από την προβολή, όπως και ο ολόκληρος ο μήνας προβολών, αφιερώνεται στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας. Όλες δε οι εισπράξεις από τις προβολές θα γίνουν δωρεά για την ενίσχυση των σκοπών της, καθώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη του έργου των εθελοντών της ΟΑΚ Μεσσηνίας, μιας και κάθε αναλώσιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σε συνδρομές συμβάντων πληρώνεται από τους ίδιους

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΑ ΟΧΤΩ ΒΟΥΝΑ – LE OTTO MONTAGNE

Drama | K-13 | 2022 | It, B | 147΄

Σκηνοθεσία: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

Παίζουν: Lupo Barbiero, Cristiano Sassella, Elena Lietti

21.00 | Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές/ ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.