“Πυρετός” συσκέψεων εν όψει του εορτασμού της Υπαπαντής

“Πυρετός” συσκέψεων  εν όψει του εορτασμού της Υπαπαντής

Σύσκεψη για την προετοιμασία του εορτασμού της Υπαπαντής πραγματοποιήθηκε χθες υπό το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, προκειμένου οι Υπηρεσίες του Δήμου να παρέμβουν κατάλληλα όπου απαιτηθεί, και η πόλη να εορτάσει με τον καλύτερο τρόπο και με ασφάλεια την πολιούχο και προστάτιδά της.

Υπενθυμίζεται ότι τους φετινούς εορτασμούς θα λαμπρύνει με την παρουσία του η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’.

Κατά τους εορτασμούς της 2ας Φεβρουαρίου επίσης, αναμένεται να βρεθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μέλη της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στην αναπλασμένη πλατεία
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του εργολάβου, ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι εργασίες και παραδίδεται προς χρήση για τον εορτασμό της πολιούχου Υπαπαντής η αναπλασμένη πλατεία, πλην ενός μικρού τμήματος στο βορειοανατολικό μέρος.

Για τους πιστούς που θα προσέλθουν στον Ιερό Ναό, δε θα υπάρχει κίνδυνος τις ημέρες της γιορτής από τις εργασίες ανάπλασης που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που διατύπωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης.

Ειδικότερα, ο κ. Τζαμουράνης κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή του έργου της ανάπλασης της Υπαπαντής υλικά που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα στους περαστικούς προσκυνητές, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ληφθεί κανένα τέτοιο μέτρο κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δεν παρέλειψε δε, να σχολιάσει ότι το έργο της ανάπλασης στην Υπαπαντή έχει πάρει έχει έξι φορές παράταση.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε το ίδιο και για το έργο της ανάπλασης στην περιοχή της πλατείας 23ης Μαρτίου, ρωτώντας επίσης γιατί σκάφτηκε τώρα ο δρόμος μπροστά από την πλατεία αντί μετά τον εορτασμό της Υπαπαντής και την πραγματοποίηση της λιτανείας.

Για την ανάπλαση στην Υπαπαντή, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί το 90% του φυσικού αντικειμένου και ότι τις ημέρες του εορτασμού θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ έχει ζητηθεί από τον εργολάβο να απομακρύνει τις παλέτες και τα υπόλοιπα υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατύχημα. Πάντως, αναγνώρισε ότι η ολοκλήρωση του έργου έχει καθυστερήσει.

Για την ανάπλαση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ο κ. Κουτραφούρης σχολίασε ότι δε θα επηρεαστεί η διαδρομή της λιτανείας της Υπαπαντής. Μάλιστα, στην 23ης Μαρτίου θα περάσει από το νότιο τμήμα της οδού, που έχει από ήδη στρωθεί με κυβόλιθους.