Στον… αέρα η μαρίνα Καλαμάτας

Στον… αέρα η μαρίνα Καλαμάτας

Λήγει αύριο το τελεσίγραφο του Δήμου στη διαχειρίστρια εταιρία

Στο θέμα της μαρίνας Καλαμάτας και στις προοπτικές της αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, έως αύριο θα περιμένει ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη μαρίνα της Καλαμάτας. Αυτό σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κανάκη.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι, παρότι η προθεσμία παράδοσης της μαρίνας της στο Δήμο έληξε στις 30 Νοεμβρίου του 2023, η υλοποίηση της σχετικής απόφασης του αρμόδιου υπουργείου  δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι των δύο πλευρών βρίσκονται σε συνεργασία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν δεν υπάρξουν νεότερα μέχρι αύριο, τότε ο Δήμος θα στείλει εξώδικο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την υποδομή, εκκινώντας ουσιαστικά νομικές διαδικασίες για την παράδοσή της.

«Αυτή τη στιγμή ο δικηγόρος του Δήμου Καλαμάτας με το δικηγόρο της εταιρείας βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης πρωτοκόλλου, ώστε να μας παραχωρήσουν τις συμβάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος και συνέχισε: «Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία τώρα και πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερα. Αν δεν έχουμε νεότερα τις επόμενες μέρες, εννοώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα πάμε στη διαδικασία εξωδίκου».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού, με έγγραφο της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών, έχει κάνει γνωστό ότι η αίτηση «για την έκδοση άδειας λειτουργίας της μαρίνας Καλαμάτας δε συνοδευόταν από τα αναγκαία κατά νόμο στοιχεία».

Στο ίδιο έγγραφο «διαπιστώνεται η πρόωρη λήξη της υφιστάμενης από 02-09-1998 Σύμβασης Παραχώρησης της χρήσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής (Μαρίνας) Καλαμάτας μεταξύ, αρχικώς, της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας Δ.Ε.Τ.Α.Κ.), ήδη του Δήμου Καλαμάτας και της Ανώνυμης Εταιρείας “Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.”».