Συνταξιούχοι ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ Τραπεζών: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας αύριο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Συνταξιούχοι ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ Τραπεζών: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας  αύριο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

«Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 31/1/2024 και ώρα 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας» αναφέρει το κάλεσμα από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Νομού Μεσσηνίας και το Παράρτημα Καλαμάτας Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών.

Όπως σημειώνεται σχετικά: «Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις οδοντιάτρων και οδοντοτεχνικών στο Κ.Υ. Καλαμάτας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος, που κινδυνεύει να κλείσει.

Η υποβάθμιση του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που θεωρούν την προστασία της υγείας του λαού κόστος, μειώνοντας συνεχώς τη χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και προωθώντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση της υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Τα τελευταία χρόνια το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί στο 1/3 (από 60 περίπου όταν λειτουργούσε ως ΙΚΑ σε 20 σήμερα ως Κ.Υ.)

Ειδικά το οδοντιατρικό που κινδυνεύει να κλείσει, στο πρώην ΙΚΑ υπηρετούσαν 8 οδοντίατροι. Σήμερα λειτουργεί με δύο οδοντίατρους, ο ένας εξυπηρετεί οδοντοπροσθετικά περιστατικά και είναι στο όριο της συνταξιοδότησης. Από τις δύο οδοντοτεχνίτριες που υπηρετούν σήμερα, η μία είναι με προσωρινή μετακίνηση από Αθήνα.

Καλούμε το λαό της Καλαμάτας, τους συνταξιούχους, σε ξεσηκωμό για να μην κλείσει το οδοντοπροσθετικό τμήμα, που εξυπηρετεί εκατοντάδες περιστατικά, όχι μόνο από τη Μεσσηνία, αλλά και από τους όμορους νομούς.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών στο Κ.Υ. Καλαμάτας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος. Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με τις αναγκαίες προσλήψεις όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, γιατί αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης υπάρχουν και σε άλλα τμήματα».

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας

Επίσης το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Μεσσηνίας θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία των απολυμένων ιατρών του ΙΚΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.