«Τα Φώτα της Πόλης»: Μια αξέχαστη βραδιά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

«Τα Φώτα της Πόλης»: Μια αξέχαστη βραδιά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Δύσκολα θα ξεχάσουν τη σπουδαία βραδιά που έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, σε μια σπάνια συνάντηση της κινηματογραφικής τέχνης με τη μουσική. Εκεί που η συνεργασία της Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, έφερε στην επιφάνεια τα αριστουργηματικά «Φώτα της Πόλης», με τη συνδρομή της σολίστ Μαρίας Παπαπετροπούλου στο πιάνο, του Antoine Banville στα κρουστά  και της Μαριλένας Κυριακοπούλου στο τραγούδι.

Με κεντρικό άξονα τον ρακένδυτο Σαρλό που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου αφηγήθηκε μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια, αποθεώνοντας την άδολη και ανόθευτη αγάπη.

Από νωρίς το Μέγαρο Χορού γέμισε με κόσμο, που πλημμύρισε όλους τους χώρους, τα καθίσματα, τους διαδρόμους και τους εξώστες του Μεγάρου, δημιουργώντας το αδιαχώρητο, συνθέτοντας την εκδήλωση με το πολυπληθέστερο κοινό.

Η ταινία-θρύλος του βωβού κινηματογράφου “ζωντάνεψε” μουσικά μέσα από την αριστοτεχνική εκτέλεση κομματιών κλασικών μέχρι σύγχρονων με την καταπληκτική συμβολή της σολίστ Μαρίας Παπαπετροπούλου στο πιάνο και του Antoine Banville στα κρουστά, που με μνημειώδη τρόπο συνόδευσε τη θρυλική σκηνή πυγμαχίας της ταινίας. Η μεγάλη, όμως, έκπληξη ήταν το “Les Amants de Teruel” του Μίκη Θεοδωράκη, που απέδωσε με την εκπληκτική φωνή της η Μαριλένα Κυριακοπούλου στο φινάλε, φορτίζοντας συναισθηματικά την ατμόσφαιρα.

Το κοινό απόλαυσε την ταινία, γέλασε, συγκινήθηκε, και καταχειροκρότησε.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην οικονομική ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελούν οι παιδικές δομές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στην Καλαμάτα.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Παπαθεοφίλου, υπεύθυνη προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS στην Πελοπόννησο, εμφανώς συγκινημένη χάρισε δώρα στους συντελεστές, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι αναφορές των εκπροσώπων της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, Βασίλη Παπαευσταθίου και Αναστασίας Λιόκουρα κλείνοντας τη βραδιά, «για την ανάγκη να δίνουμε και να παίρνουμε απλόχερα αγάπη και καλοσύνη, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας».

Δοθείσης της ευκαιρίας, οι οργανωτές σημειώνουν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς: το Δήμο Καλαμάτας, τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, την πρόεδρο Μαρία Μπαρούνη και ιδίως τον μαέστρο μας Κώστα Νικολέα, όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής, τη Μαρία Παπαπετροπούλου, τον Antoine Banville και τη Μαριλένα Κυριακοπούλου, τους συντελεστές της παραγωγής, δηλαδή την ομάδα του Χρήστου Κουτσαϊμάνη, τον Αλέξανδρο Μπεκ, τον Γιάννη Τσούπα, τον Danny Kargas για την οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης και, κυρίως, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους».