Το μοναδικό κατόρθωμα του Καλαματιανού Άρη Χανδρινού στο 3-2 επί της Ναντ

Το μοναδικό κατόρθωμα του Καλαματιανού Άρη Χανδρινού στο 3-2 επί της Ναντ

Με τον Καλαματιανό Άρη Χανδρινό να κλέβει την παράσταση , ο Μίλωνας έχει βαλθεί να τρελάνει τη βολεϊκή Ευρώπη με μία ακόμα υπέρβαση και μάλιστα στη φάση των «8» του CEV Cup.

Στον πρώτο αγώνα απέναντι στη γαλλική Ναντ ο Μίλων νίκησε με 3-2 σετ και απέκτησε μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα στη φάση των πλέι οφ. Τα σετ ήταν: 25-22, 25-23, 16-25, 23-25, 15-12, σε 125′. Ο νεαρός Νανόπουλο και ο «δικός μας» Χανδρινό (55% υπ. – 36% άριστες), ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους.

Η φάση της χρονιάς έγινε στο φινάλε του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον πρώην παίκτη της Καλαμάτα ‘80. Μετά από μεγάλη σε διάρκεια φάση και άμυνες εκατέρωθεν ο Αριστείδης Χανδρινός – MVP Βίκος Cola της 9ης αγωνιστικής – πέρασε τη μπάλα με τα δάκτυλα στην πίσω ζώνη της Ναντ και έκλεισε τον αγώνα εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στο γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης». Η περιγραφή της Volley League μαζί με το σχετικό βίντεο αναφέρει: Το σκορ στο 5ο σετ είναι 14-12 για τον Μίλωνα και ο Καναδός πασαδόρος του Μίλωνα Λουκ Xερ κάνει σερβίς: Οι Γάλλοι κάνουν κακή υποδοχή, η μπάλα έρχεται στο τερέν του Μίλωνα και ο Χαραλαμπίδης σε πρώτο χρόνο επιχειρεί γρήγορη επίθεση αλλά βγαίνει άμυνα από του Γάλλους που κάνουν γρήγορο πέρασμα, ο Μίλωνας οργανώνει δεύτερη με τον Γιορντάνοφ αλλά δέχεται μπλοκ, ο Μίλωνας οργανώνει τρίτη επίθεση με τον ο Μολίνα που δέχεται και αυτός μπλοκ, η μπάλα γυρίζει πάλι στο τερέν του Μίλωνα, ο Χανδρινός κάνει ντουμπλάζ – πέρασμα στο τερέν της Ναντ, κάνει επίθεση ο Νέβες, αλλά το μπλοκ του Μίλωνα «σπάει» την επίθεση του και γυρίζει κόντρα επίθεση και για πέμπτη συνολικά φορά και δεύτερη για τον Μολίνα γίνεται πάλι επίθεση αλλά δέχεται πάλι μπλοκ, η Ναντ οργανώνει επίθεση με τον Λόπεζ που δέχεται μπλοκ από τον Γιορντάνοφ αλλά οι Γάλλοι κάνουν ντουμπλάζ και ο Σαμποϊσάντ βγάζει απίθανη άμυνα με απ΄ευθείας πέρασμα στο τερέν του Μίλωνα και ο Άρης Χανδρινός που βλέπει το τερέν των Γάλλων κάνει πέρασμα αλά μπιτς βόλεϊ με τα δάκτυλα στη γωνία της πίσω ζώνης και δίνει τη νίκη στην ελληνική ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική ομάδα κερδίζει αγώνα με πόντο από τον λίμπερο.

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Σάκης Ψάρρας δήλωσε για τη φάση: «Αυτό που έγινε στην τελευταία φάση με τον πόντο του λίμπερο Χανδρινού δεν έχει ξαναγίνει. Είχε έμπνευση και τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια και στον  Χανδρινό. Θα του τα ψάλω στην προπόνηση αύριο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…».

Ο πρωταγωνιστής της τελευταίας φάσης και MVP της 9ης αγωνιστικής της Volley League Άρης Χανδρινός είπε: «Είναι πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Αυτό μετράει πάνω απ΄όλα. Μπορούσαμε να πάρουμε καθαρή νίκη αλλά δε μπορούσαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη έσω και με 3-2. Θα προσπαθήσουμε να υπεραπιστούμε το αποτέλεσμα στη Γαλλία. Θα είναι δύσκολη η ρεβάνς. Ο Μίλωνας δεν έχει φτάσει ποτέ έως εδώ και είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που τα καταφέρνουμε. Αυτά είναι παιχνίδια που έχουν άλλη αίγλη. Αν παίξουμε όπως μπορούμε και ξέρουμε θα καταφέρουμε να γράψουμε ιστορία και στη Γαλλία».

Νίκη και ο Ολυμπιακός
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Ολυμπιακός όπου αγωνίζεται ο μεγάλος αδελφός, Σπύρος Χανδρινός, κέρδισε την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης ZAKSA Κιέντζιερτζιν με 3-0 σετ μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης όχι μόνο για το CEV Cup αλλά και για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα συνεχίσουν 12 ομάδες από τους 6 ομίλους.