Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια, όπως επιτάσσει η ημέρα, θα τελεσθεί ο αγιασμός των υδάτων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο.

Ο αγιασμός των υδάτων στην επικράτεια του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα γίνει μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού:

•στην παραλιακή ζώνη της Πύλου και στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας στις 11.00 π.μ.

•στην παραλιακή ζώνη της Κορώνης, της Μεθώνης και της Φοινικούντας στις 10.15 π.μ.

Πρόγραμμα
Γενικός σημαιοστολισμός οικιών, καταστημάτων και φωταγώγηση της γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών του Δήμου Πύλου-Νέστορος από την παραμονή της εορτής μέχρι τη δύση του ηλίου την 6η/1.

Εκκλησιασμός στους Ιερούς Ναούς, όλων των Κοινοτήτων και τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού.

ΠΥΛΟΣ
9.50 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό 10.00 π.μ.: Έναρξη τελέσεως Μέγα Αγιασμού εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

10.30 π.μ.: α) Σχηματισμός πομπής και μετάβαση, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, στην παραλιακή ζώνη της Πύλου, για τη ρίψη του Τίμιου  Σταυρού στη θάλασσα, προς καθαγιασμό των υδάτων στις 11.00 π.μ.

β) Στη συνέχεια επιστροφή του Τίμιου Σταυρού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως  της Θεοτόκου.

Τελετάρχης για την Πύλο ορίζεται ο Γεώργιος Αναστασόπουλος, προϊστάμενος εθιμοτυπίας  του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

ΚΟΡΩΝΗ
10.15 π.μ.: Εκκίνηση της Ιεράς Πομπής, από την πλατεία Αγίου Δημητρίου προς την παραλιακή ζώνη του Λιμένα Κορώνης, για την Ιερή Τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων στη θάλασσα.