Ξεκινούν φυτεύσεις πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία

Ξεκινούν φυτεύσεις πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία

Από τις αρχές Φεβρουαρίου

Από τις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι νέες φυτεύσεις για το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «αυτή την εποχή ολοκληρώνεται από τους παραγωγούς η κατεργασία του εδάφους. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια του καιρού, από αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι φυτεύσεις.

Φέτος προβλέπεται μια μικρή μείωση στα στρέμματα καλλιέργειας. Στην περιοχή καλλιεργείται υπαίθριο καρπούζι χαμηλής κάλυψης σε περίπου 5.000 στρέμματα. Από αυτή την έκταση το 75% αφορά στο πρώιμο καρπούζι και το υπόλοιπο καλοκαιρινή καλλιέργεια.

Η μικρή μείωση οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί από την έλλειψη εργατικών χεριών (βλέπετε, το καρπούζι θέλει γρήγορη συγκομιδή). Στην περιοχή καλλιεργούνται κυρίως πρώιμα καρπούζια, μεσαίου μεγέθους, στρογγυλά και οβάλ. Σε μια κανονική χρονιά η συγκομιδή καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας ξεκινά 15-20 Μαΐου.