Αλ. Χαρίτσης για μέτρα προς αγρότες: «Προσωρινά μπαλώματα» και «στάχτη στα μάτια»

Αλ. Χαρίτσης για μέτρα προς αγρότες: «Προσωρινά μπαλώματα»  και «στάχτη στα μάτια»

Στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με τα μέτρα για τους αγρότες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης για νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι έγινε «πολύ κακό για το τίποτα», αφού πρόκειται για «προσωρινά μπαλώματα και στάχτη στα μάτια, ενδεικτικά της απουσίας ενός στοιχειώδους σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης».

«Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης: Δίνουμε ένα τυράκι για να εκτονωθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, και να κρύψουμε τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί», σχολίασε και συνέχισε: «Οι κινητοποιήσεις των παραγωγών είναι δίκαιες, γιατί εκφράζουν την αγωνία της επιβίωσης. Δίνουν έναν αγώνα υπαρξιακό. Και η Νέα Αριστερά είναι στο πλευρό τους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους, τους καλούμε να συνεχίσουν, να μην υποκύψουν στην καταστολή και στην εξαγορά. Γιατί η διεκδίκησή τους αφορά σε όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά στο μέλλον της χώρας. Τη διατροφική της επάρκεια, την οικονομική της βιωσιμότητα, το αναπτυξιακό της μέλλον, τη δυνατότητα να έχουμε μια χώρα με ζωντανή και παραγωγική ύπαιθρο».

«Εμείς θα επιμείνουμε στην ανάγκη για ένα Εθνικό Σχέδιο για τη Γεωργία. Που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του Έλληνα αγρότη και την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Που θα συνδέει την αγροτική παραγωγή με τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργούν οι δύο μεγάλες επαναστάσεις της εποχής μας: η περιβαλλοντική και η ψηφιακή. Για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με περιβαλλοντικά βιώσιμες καλλιέργειες και παραγωγή ποιοτικών προϊόντων», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Για να είναι η ελληνική αγροτική παραγωγή ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον. Για να είναι διασφαλισμένη η επισιτιστική ασφάλεια της κοινωνίας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ