Άνοιξαν οι εγγραφές για τον αγώνα 1ο Kalamata Mountain Run

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον αγώνα 1ο Kalamata Mountain Run

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνει στις 19 Μαΐου 2024 το 1o Kalamata Mountain Run στο οποίο περιλαμβάνονται 2 αγώνες ορεινού τρεξίματος, το Kalathi Trail 25 χλμ. (+ 1.500 μ.) και Verga Race 7 χλμ. (+ 260m).

Τόπος διεξαγωγής
Το Kalamata Mountain Run ενώνει τη θάλασσα με το βουνό και την Καλαμάτα με τον Ταΰγετο. Τόπος διεξαγωγής είναι το όρος Καλάθι (1.340μ) που βρίσκεται δίπλα στην Καλαμάτα και το οποίο ξεκινά από τη θάλασσα δυτικά και ενώνεται ανατολικά με τον Ταΰγετο. Πρόκειται για ένα βουνό με απίστευτες εναλλαγές τοπίου, άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, το οποίο όμως προκαλεί μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό στον ανυποψίαστο επισκέπτη. Παραδοσιακοί οικισμοί, το βασίλειο των κατασκευών της πέτρας, δάση και αλπικά λιβάδια, μυστηριώδεις πέτρινες αψίδες, ο περίφημος και καλά κρυμμένος κρατήρας, η ανεμπόδιστη θέα της θάλασσας και του Ταϋγέτου είναι μερικά από τα στοιχεία των διαδρομών του Kalamata Mountain Run.

Διαδρομές Αγώνων
Στο Καλάθι υπάρχει ένα δίκτυο μονοπατιών το οποίο ξεκινά από τους οικισμούς της Βέργας και την Καλαμάτα, ανεβαίνει και αναπτύσσεται ψηλά στο βουνό για να συνεχίσει στον κεντρικό όγκο του Ταϋγέτου. Το Καλάθι αποτελεί και μια πεζοπορική πύλη εισόδου στον Ταΰγετο. Σε αυτό το δίκτυο διαδρομών θα διεξαχθούν οι δύο αγώνες του Kalamata Mountain Run.

Ο αγώνας «Kalathi Trail» απόστασης 25 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική τα 1.474 μέτρα, ξεκινάει από το επίπεδο της θάλασσας και φτάνει μέχρι τα 1.316 μέτρα. Πρόκειται για μια διαδρομή απαιτητική, δύσκολη, τεχνική, με μαγευτική θέα η οποία κινείται στο μεγαλύτερο τμήμα των μονοπατιών του βουνού. Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς, με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Ο αγώνας «Verga Race» απόστασης 7 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική τα 260 μέτρα, απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανικός για την εισαγωγή σε ορεινό αγώνα.

Οι εγγραφές άνοιξαν, πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή.