Απόψε η προβολή της ταινίας «Στο γραφείο των καθηγητών»

Απόψε η προβολή της ταινίας «Στο γραφείο των καθηγητών»

Την ταινία «Στο γραφείο των καθηγητών» θα προβάλει σήμερα η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Ένας τουρκικής καταγωγής μαθητής της πρώτης τάξης ενός γυμνασίου, στοχοποιείται για μία σειρά από κλοπές που έχουν συμβεί στο σχολείο. Η καθηγήτρια των Μαθηματικών Κάρλα αποφασίζει να πάρει πάνω της την εξερεύνηση των κλοπών και την αθώωση του μικρού, αλλά σταδιακά μπλέκει σε ένα σύνθετο ηθικό λαβύρινθο καλών προθέσεων, επιπόλαιων αυθόρμητων χειρισμών, λανθασμένων επιλογών και παρεξηγήσεων, Όσο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με τους επιθετικούς συναδέλφους της και τους αγανακτισμένους γονείς, αλλά και απέναντι από τους μαθητές της, τους οποίους δε σταματά λεπτό να υποστηρίζει.

Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Βερολινέζου, τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτη Ιλκέρ Τσατάκ. Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, ερμηνείας και σκηνοθεσίας, στο πώς μεταμορφώνεται ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – DAS LEHRERZIMMER

Drama | K-13 | 2023 | Ger | 98΄

Σκηνοθεσία: Ilker Çatak

Παίζουν: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau

21.00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών