Δ.Σ. Καλαμάτας: Αλήθειες και… κουκουλώματα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δ.Σ. Καλαμάτας: Αλήθειες και… κουκουλώματα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αντιπαράθεση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας, αλλά και η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, υπήρξε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η μείζων μειοψηφία και ο επικεφαλής της Βασίλης Τζαμουράνης κατέθεσαν ψήφισμα για την άμεση βελτίωση της κατάστασης. Το ίδιο έκανε και η Δημοτική Αρχή σε ανάλογο ψήφισμα, “στρογγυλοποιώντας”, όμως, την κατάσταση και παίρνοντας σαφώς αποστάσεις από κάθε αντικυβερνητική αιχμή.

Κι όλα αυτά παρουσία της προέδρου των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ, Χρυσάνθης Μάλλιου, η οποία επιδοκίμασε την πρωτοβουλία, αλλά και ενίσχυσε την επιχειρηματολογία για την επικίνδυνη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Καλαμάτα_Μετά
Από την πλευρά της, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Καλαμάτα_Μετά» σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει: «Προτάσσοντας την κομματική του ταυτότητα και όχι την αυτοδιοικητική του ευθύνη, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. δήμαρχος με προκλητικό τρόπο χρησιμοποίησε κάθε πολιτικό τερτίπι για να αποφύγει την ψηφοφορία στο ψήφισμα της παράταξης “Καλαμάτα_Μετά”, το οποίο είχαμε θέσει εμπρόθεσμα προς συζήτηση.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση της στελέχωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό, σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποκορύφωμα της δυσλειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης μας αποτελεί η μερική λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος και η παντελής έλλειψη ειδικευμένου ογκολόγου για τη λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος.

Είναι αδιανόητο συμπολίτες μας με βαριά νόσο, που χρειάζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες για θεραπείες, να υποχρεώνονται να μετακινούνται στην Τρίπολη, στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Η Δημοτική Αρχή μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση μέχρι σήμερα παραμένει απλός θεατής!

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βασιλόπουλος και τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας όχι μόνο αρνήθηκαν τη θετική τους ψήφο στην πρότασή μας, αλλά ο κ. δήμαρχος, για να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον του και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, κατέθεσε δικό του ψήφισμα, στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για τις ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου και της 6ης ΔΥΠΕ.

Καταγγέλλουμε την πολιτική στάση του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, γιατί πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα επιτέλους να διεκδικήσουμε δυναμικά τη στελέχωση του νοσοκομείου μας, έτσι όπως αξίζει στους πολίτες της Καλαμάτας, της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου.

Η παράταξη μας θα είναι στην πρώτη γραμμή προκειμένου να απαιτήσουμε το αυτονόητο που αφορά στη δυνατότητα των συμπολιτών μας να τους παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Κοινοποιούμε το ψήφισμα το οποίο αρνήθηκε να ψηφίσει ο κ. δήμαρχος, δηλώνοντας ότι εμπεριέχει “ακραίες εκφράσεις” (!), προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας να αντιληφθούν την κομματική εξάρτηση του δημάρχου της πόλης μας:

“Ψήφισμα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς (υπουργείο Υγείας – 6Η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) τη βαθιά του ανησυχία και αγανάκτηση για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία τους σχετικά με τις ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το υπουργείο Υγείας αγνοεί τις κραυγές αγωνίας και τις έντονες διαμαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού σε ό,τι αφορά κυρίως τη λειτουργία του τμήματος των Επειγόντων, συγκεκριμένων κλινικών, λόγω υποστελέχωσης, μεγάλων καθυστερήσεων σε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και ειδικά προβλήματα που αφορούν στις εφημερίες.

Εκτός από το πολύ σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της έλλειψης δυνατότητας συνεχούς λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος, το τελευταίο χρονικό διάστημα καθημερινά σχεδόν βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαμαρτυρίες για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς, οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται την Ογκολογική Κλινική για να υποβληθούν σε συνεχιζόμενες θεραπείες.

Οι ασθενείς αυτοί επιβαρύνονται ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφού υποχρεώνονται να μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Πάτρας, της Τρίπολης και της Αθήνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από την Πολιτεία άμεσα την επίλυση των πολύ σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Νοσοκομείου μας, προκειμένου να παρέχονται πλήρεις και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες της Μεσσηνίας, και δε θα ανεχτεί περαιτέρω την αδιαφορία και την αδράνεια εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας ΔΥΠΕ.

Η απόφαση αυτή να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Για την παράταξη Καλαμάτα_Μετά
Ο επικεφαλής
Βασίλης Τζαμουράνης”».
Α.Π.