Δήμος Πύλου-Νέστορος: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων για το «Ρεσάλτο» της Κορώνης

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων για το «Ρεσάλτο» της Κορώνης

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το ιστορικό “Ρεσάλτο” της Κορώνης (1824-2024) θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην Κορώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Έναρξη έκθεσης κειμηλίων της Ελληνικής Επανάστασης από τη Συλλογή Σπύρου Κατσίρα στις 5.00 μ.μ. στην αίθουσα «Ταρσούλη» του Μανιατάκειου Ιδρύματος. Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης. Ξενάγηση για σχολεία και προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης που αφορά στο “Ρεσάλτο” ανά μία ώρα (5.00- 5.00- 7.00 μ.μ.). Ξενάγηση για ενήλικες και προβολή του ντοκιμαντέρ “Ρεσάλτο” στις 8.00 μ.μ. 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Έναρξη έκθεσης κειμηλίων της Ελληνικής Επανάστασης από τη Συλλογή Σπύρου Κατσίρα στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα «Ταρσούλη» του Μανιατάκειου Ιδρύματος. Ελεύθερες ξεναγήσεις και προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης που αφορά στο “Ρεσάλτο” μέχρι τις 2.00 μ.μ.

5.00 μ.μ.: Τέλεση τρισαγίου προ του Μνημείου των Πεσόντων εντός του Κάστρου. Κατάθεση στεφάνων από τους: δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, πρόεδρο της Κοινότητας Κορώνης, πρόεδρο του Συλλόγου “Ελληνομνήμονες” Καλαμάτας, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης. Προσκλητήριο Πεσόντων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων. Εθνικός Ύμνος. Απαγγελία ποιημάτων. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κορώνης  Παναγιώτη Μαργιάννη. Χαιρετισμός από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος.

7.00 μ.μ.: Κάθοδος πομπής με φανάρια στους δρόμους της Κορώνης με κατάληξη την Πλατεία Αγίου Δημητρίου, όπου θα ακολουθήσει χορευτική απόδοση του μελοποιημένου μοιρολογιού που αφορά στο «Ρεσάλτο».