Ευτυχώς αναίμακτο το χθεσινό πολύ σοβαρό τροχαίο στο κέντρο της Καλαμάτας

Ευτυχώς αναίμακτο το χθεσινό πολύ σοβαρό  τροχαίο στο κέντρο της Καλαμάτας

Αγροτικό έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα, στέλνοντας ένα σε ζαχαροπλαστείο

Ευτυχώς αναίμακτο, από καθαρή τύχη, ήταν το πολύ σοβαρό τροχαίο που συνέβη χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας, στην οδό Βασ. Γεωργίου, λίγο πριν από τη διασταύρωση με την οδό Φαρών, στο ύψος της πλατείας Ταξιαρχών.

Μεγάλο αγροτικό αυτοκίνητο, λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί, το οποίο κινούνταν επί της οδού Φαρών και οδηγούσε 85χρονος, έστριψε στην οδό Βασ. Γεωργίου, με κατεύθυνση προς Αριστομένους. Για άγνωστο όμως λόγο έχασε τον έλεγχό του, ανέβηκε στη διαχωριστική νησίδα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Την τρελή του πορεία σταμάτησαν παρκαρισμένα οχήματα που βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, ενώ από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης ένα εξ αυτών κατέληξε σε παρακείμενο ζαχαροπλαστείο. Ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή δε βρέθηκε άνθρωπος ή μηχανάκι στην πορεία του ή δεν περπατούσε κάποιος στο πεζοδρόμιο.

Κάτοικοι της περιοχής και επαγγελματίες πετάχτηκαν έξω από το θόρυβο και έσπευσαν να βοηθήσουν, όμως, ευτυχώς, ούτε οδηγός του αγροτικού είχε τραυματισθεί.

Το αγροτικό χτύπησε τουλάχιστον τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, με το ένα από τη σφοδρότητα να «ανεβαίνει» το πεζοδρόμιο και «να μπαίνει» στην τζαμαρία του ζαχαροπλαστείου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Και σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι στάθηκαν τυχεροί, καθώς κανείς από τους υπαλλήλους ή κάποιος πελάτης δε στεκόταν στο συγκεκριμένο σημείο του μαγαζιού.

Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
Β.Β.