Εγκαινιάστηκε το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης Υλικών στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Εγκαινιάστηκε το Πολυκέντρο  Ανακύκλωσης Υλικών στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Έμφαση στη διαλογή των υλικών στην πηγή δίνεται από το Δήμο Μεσσήνης με τη λειτουργία του Πολυκέντρου Ανακύκλωσης Υλικών, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες το πρωί. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολυκέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, στη βορειοανατολική πλευρά του κεντρικού πάρκου Μεσσήνης, και η λειτουργία του θα μειώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

Στη χθεσινή επίσημη έναρξη παραβρέθηκαν μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, στους οποίους ο αναπληρωτής διευθυντής του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, Νικόλαος Αγγελόπουλος, παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του Πολυκέντρου.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, λέγοντας ότι στόχος της λειτουργίας του Πολυκέντρου είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση με έμφαση στους νέους, αλλά και γενικότερα η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των δημοτών. «Μέσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης πετυχαίνουμε μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μείωση του κόστους συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και μείωση του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων που κατευθύνονται στην ολοκληρωμένη διαχείριση», σημείωσε σχετικά.

Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ξενογιάννης, μίλησε για τις δράσεις βελτίωσης της ανακύκλωσης που θα υλοποιήσει ο Δήμος, όπως η δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου με οδηγίες για το σωστό τρόπο ανακύκλωσης, το οποίο και θα διανεμηθεί σε όλους τους δημότες.

Να σημειωθεί πως η τοποθέτηση και λειτουργία του Πολυκέντρου είναι ένα έργο που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου. Θα λειτουργεί, δε, με συγκεκριμένο ωράριο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα, ώρες κατά τις οποίες αρμόδιος υπάλληλος θα βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετεί τους δημότες στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ανάλογο Πολυκέντρο τοποθετήθηκε τις προηγούμενες μέρες στον Άγιο Ανδρέα και θα λειτουργήσει κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.